QSD: Yoldaşımız Rênas Oramarî hastalık sonucu şehit düştü

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Rênas Oramarî adlı savaşçının 2 Temmuz günü hastalık sonucu şehit düştüğünü açıkladı.

QSD Basın İrtibat Merkezi, “Yoldaşımız Rênas Oramarî hastalık sonucu şehit düştü” dedi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Savaşçıların bölge halkını, güvenliği ve istikrarı korumak için terörist güçler ve işgalcilere karşı gösterdiği fedakârlık büyüyor. Savaşçılar her şekilde direnişi sürdüreceklerine, Kuzey ve Doğu Suriye devriminde şehitlerin inşa ettikleri direniş değerlerini savunacaklarını vurguluyor.

Yoldaşımız Rênas Oremarî, DAİŞ terör örgütünü yenmek ve Türk devletinin saldırılarına cevap vermek için ambulans ekiplerinin içinde yer alıyor, savaş tehlikesi karşısında hiçbir zaman ikilemde kalmadı. Tıbbi ekibiyle savaş zamanında yaralıları hızlı bir şekilde hastane ve tıp merkezlerine yetiştirmeye çalışıyordu.

Yoldaşımız yaralı savaşçıları almak noktasında ahlaki, insani ve devrimci ruhuyla yiğitçe çalışıyordu. Yoldaşlık ruhu ve fedakârca çalışmasıyla bütün savaşçıların kalbinde yer aldı.

Yoldaşımız Rênas Oramarî hastalık sonucu şehit düştü. Yoldaşları olarak, ailesine, halkımıza ve savaşçılarımıza baş sağlığı diliyor, amaçlarını gerçekleştirme sözünü tekrar ediyoruz.”

Savaşçının kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

Kod adı: Rênas Oramari

Ad ve Soyadı: Ebdulrezaq Kamırî

Doğum Tarihi: 1968

Anne Adı: Asya

Baba Adı: Ehmed

Şehadet yeri ve tarihi: Hesekê, 02.07.2022