Rojava genelinde sokağa çıkma yasağı

Özerk Yönetim İçişleri Komitesi yaptığı açıklamayla, bölgenin güvenliği için 1 hafta boyunca Hesekê Kantonunda geniş kapsamlı, Kuzey ve Doğu Suriye genelinde ise kısmi sokağa çıkma yasağı uygulayacağını duyurdu.

Özerk Yönetim İçişleri Komitesi yaptığı açıklamayla, bölgenin güvenliği için bölge genelinde bir haftalık sokağa çıkma yasağı getirdiğini duyurdu. Açıklamaya göre 24-31 Ocak tarihleri arasında Hesekê Kantonunda geniş kapsamlı, Kuzey ve Doğu Suriye’nin diğer kentlerinde ise akşam 18.00’dan sabah 06:00’a kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Açıklama şu şekilde:

"Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin güvenlik ve istikrarını zedeleme hedeflerine ulaşamamış, bu nedenle Özerk Yönetim'i ve kazanımlarını baltalamak gibi hain amaçları için bir kez daha DAİŞ’e destek vermiştir.

Ancak QSD ve kahraman İç Güvenlik Güçlerinin direnişi, Kuzey ve Doğu Suriye halkına ve bileşenlerine yönelik bu saldırıyı yenerek işgalci Türk devletinin hedefini boşa çıkardı. Türk devleti bu çabasıyla bölgenin ve dünyanın güvenliği için büyük bir tehdit oluşturduğunu, DAİŞ zihniyetinde olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Bölgesi İçişleri Komisyonu olarak Hesekê’de bir haftaya kadar genel iç ve dış sokağa çıkma yasağı ilan ediyoruz. Yasak 24 Ocak - 31 Ocak tarihleri ​​arasında geçerlidir. Sadece (fırın, değirmen, sağlık ocağı, akaryakıt ve belediyeler gibi) işin mahiyeti farklı olan hizmet kuruluşlarının çalışması yasak kapsamında olmayacak. Kuzey ve Doğu Suriye’nin diğer kentlerinde bölüm yasağı bulunmakta ve akşam 18:00'dan sabah 06:00'ya kadar devam edecek.

Şehirler arası ulaşım da yasaktan etkilenecek. Kuzey ve Doğu Suriye'de güvenliği sağlamak için, güçlerimizin bölgede güvenlik ve istikrarı koruma görevini üstlenebilmesi için halklarımızı bu perspektiflere bağlı kalmaya çağırıyoruz.

Güçlerimizin başarılarının devamını diliyoruz. "