‘Rojava hava sahası Türk devletine kapatılsın’ çağrısı

Türk devleti saldırılarının protesto edildiği Reqa, Halep ve Kobanê kentlerinde, Kuzey ve Doğu Suriye hava sahasının işgalciye kapatılması çağrısı yapıldı.

Reqa, Halep ve Kobanê’de Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

Reqa’da Şehit Hevrîn Xelef Bahçesi önünde bir araya gelen halk, uluslararası toplumun Türk devletinin işgal saldırılarına sessiz kalmasına tepki gösterildi. Şehit fotoğraflarını taşıyan halk, “Uluslararası sessizliğe hayır, Kuzey ve Doğu Suriye hava sahasının kapatılmasını istiyoruz” pankartıyla dikkat çekti.

Burada konuşan Suriye Gelece Partisi Başkanı Ebid Hamid El-Mihbaş, Türk devletinin işgal saldırılarıyla bölgeyi DAİŞ, Hurras El-Din ve Ehrar El-Şerqiye için güvenli sığınaklara dönüştürmeye çalıştığını söyledi. El-Mihbaş devamla, “Erdoğan 2019’da garantör ülkeler tarafından imzalanan uluslararası anlaşmayı ihlal ediyor. Uluslararası yasalar ve kanunlar, mültecilerin zorla çıkarıldıkları yerlerine geri gönderilmesini garanti ediyor, kendi istediği şekilde yerleştirmeyi değil. Bununla Suriye’deki işgal alanlarını genişletmek istiyor. İskenderun’dan Dêrik’e kadar sınırlarını genişletmek istiyor. Türkiye’nin büyük bir planı var. O da 1920’deki Misak-ı Milli’ye dönmektir. Suriye’nin kuzeyinden Halep, Reqa ve Dêrazor’dan Irak’ın kuzeyi Musul ve Kerkük’e kadar olan bölgeleri Türkiye’ye bağlamak istiyor” diye konuştu.

“Uçaklarınız, dronlarınız, toplarınız bizi korkutamaz” diyen El-Mihbaş, tüm güçleri ve iradeleriyle işgal saldırılarına karşı koyup Suriye topraklarını koruyacaklarını vurguladı.

Halep ve Kobanê’de de aynı amaçla alanlara çıkan halk, bölgenin istikrarını tehdit eden Türk devletine karşı Kuzey ve Doğu Suriye’nin hava sahasının kapatılmasını istedi.

Türk devletinin Kobanê, Minbic ve Til Rifet’in işgal tehditlerinin ve bölgeye dönük silahlı insansız hava araçları ile tank saldırılarının insanlığa karşı suçlar olduğunun altı çizilen eylemlerde, bundan dolayı uluslararası toplumun hesap sorması istendi.