Rojava’ya saldırılar tırmandı: 2 kişi hayatını kaybetti, 8 yaralı

İşgalci Türk devleti sabah saatlerinden itibaren Kuzey ve Doğu Suriye’de birçok yerleşim birimini yoğun bir şekilde bombaladı, en az iki kişi hayatını kaybetti, ikisi çocuk 8 kişi yaralandı.

Türk devleti sabah saatlerinden itibaren saldırılarını tırmandırdı.

Yerel saatle 10.30 sıralarında Efrîn Kantonu’nun Şera ilçesine bağlı Tinibê köyü bombalandı. Köye en az 30 obüs mermisi düştü. Daha detaylı bilgi alınamadı.

Eş zamanlı olarak Şehba Kantonu’na bağlı Til Rifet ilçesini yoğun bir şekilde bombalandı. Bu saldırıya ilişkin de daha fazla bilgi edinilemedi.

Yerel saatle 10.00 sıralarında Til Temir bir kez daha bombalandı. Til Temir-Qamişlo arasındaki Mecêbire köyü hedef alındı. Saat 08.30 sıralarında kentin kuzey kırsalına yönelik bombardımanda ise bir kişi hayatını kaybederken, ikisi kadın olmak üzere 4 sivil yaralandı.

Hastane kaynaklarından edinilen bilgilere göre Hisên Îbrahîm Elûş adlı kişi hayatını kaybetti, Fayîz Mehmûd El-Xidir, Ferhan Elo Xelo, Wedha Cacan Bû Emro ve Raciha Yasîn Menîtî adlı kişiler yaralandı.

İşgalci devlet sabah saatlerinden itibaren Hesekê Kantonu’na bağlı Zirgan merkezi ile kuzey kırsalını yoğun bir şekilde bombaladı.

Yerel ve hastane kaynaklarının verdiği bilgilere göre saldırıda bir Şam askeri hayatını kaybetti, ikisi çocuk 4 kişi yaralandı

Yaralılar Dirbêsiyê’deki Şehîd Xebat Hastanesi’ne kaldırıldı.

Ölen askerin Şam hükümet güçleri üyesinin ismi Mehmûd El-Xerîb olduğu öğrenildi.

Yaralıların isimleri ise şöyle: Mihemed Qasim (20), Mueyed Ebdullah (32) û her du zarokên wî Mihemed Mueyed Ebdullah (7) ve Teysîr Mueyed Ebdullah (5).