Save the Children: Ağustos'ta en az 13 çocuk öldürüldü

Dünya genelinde çocuk haklarını savunan sivil toplum örgütü Save the Children, ağustos ayında çoğu Kuzey ve Doğu Suriye’de olmak üzere en az 13 çocuğun katledildiğini, 27’sinin yaralandığını belirtti.

Save the Children yaptığı yazılı açıklamada ağustos ayının başlarında sırasıyla Qamişlo ve Til Rifat’ta iki ayrı saldırıda iki çocuğun hayatını kaybettiği ve en az 5’inin yaralandığını belirtti.

16 Ağustos’ta Kobanê kırsalında bir çocuk, 19 Ağustos’ta El Bab kasabasında bir pazar yerine düzenlenen saldırıda 6 çocuk ve aynı gün Kuzey ve Doğu Suriye’de dron saldırısında 4 kız çocuğunun katledildiği, 11’inin yaralandığı belirtildi.

Sivil toplum örgütü, 24 Ağustos’ta ise Til Rıfet’te düzenlenen saldırıda 2 çocuğun yaralandığını belirtti.

Örgüt, “daha fazla askeri harekatın binlerce çocuğu ve ailelerini yerinden etme, onları barınak, yiyecek veya güvenlikten yoksun bırakma riskini taşıdığını” belirtti.

Çocuk hakları örgütü, “çatışmanın tüm taraflarını gerilimi düşürmeye, çocukları ve ailelerini daha fazla şiddet ve yerinden edilmeden korumaya” çağırdı.

Save the Children'ın Suriye Geçici Müdahale Direktörü Beat Rohr, “Save the Children, Suriye'deki çocukların hala güvende olmadığını açıkça gösteren bu son şiddet artışı karşısında dehşete düştü. Çocuklar evde, markette ya da oyun oynamak için dışarı çıktıklarında saldırıya uğramaktan asla endişelenmemelidir. Oysa çatışmanın başlamasından yaklaşık 12 yıl sonra, Suriye'nin kuzeyindeki çocukların karşı karşıya olduğu tam da budur” dedi.

Rohr, “Çatışmanın tüm taraflarını acilen gerilimi düşürmeye ve çocukları zarardan korumak için mümkün olan tüm adımları atmaya çağırıyoruz. Hiçbir çocuk ateş hattında olmamalı” diye ekledi.