Sêmalka’dan KDP’ye çağrı: Türk devletine sırtını verme!

KDP’nin pusu kurarak şehit ettiği gerillaların cenazelerinin verilmesi için Sêmalka Sınır Kapısı’ndaki eylem devam ediyor. Eylemde, KDP’ye çağrıda bulunan kanaat önderleri “Sırtını Türk devletine verme” dedi.

Sêmalka Sınır Kapısı’ndaki eylem soğuk havaya rağmen 63 gündür devam ediyor. Eylem, 5 Ekim’de başlatılmıştı.

Eylemi 5 Aralık günü Çilaxa İlçe Meclisi üyeleri devralmıştı. Cizre Bölgesi İç Güvenlik Güçleri Halkla İlişkiler Bürosu ve Demokratik Toplum İslam Kongresi üyeleri ile kanaat önderleri, eylemcileri ziyaret etti.

Ziyaretçiler sloganlarla karşılanarak, sınıra doğru birlikte yürüyüş yapıldı.

Burada Büro Üyesi Hüseyin Sadaa ve Demokratik Toplum İslam Kongresi Üyesi Şêx Eli Emîn, eylemciler adına Arapça ve Kürtçe basın açıklaması yaptı.

Şêx Eli Emîn, “Kürt kardeşlerimizden umudumuz var. Kızlarımızın ve oğullarımızın cenazelerini ailelerine teslim edilmesini istiyoruz. Onlar barışın ve özgürlüğün şehitleridir. Onlar bizlerin rahat yaşaması için gece gündüz demeden, sıcak soğuk demeden mücadele ettiler. Şehitlerimiz hayali Kürtlerin ve tüm halkların kardeşliği, özgürlüğüydü” dedi.

KDP’ye çağrı yapan Şêx Eli Emîn, şöyle devam etti: “Hepimiz aynı gemideyiz. Evimiz de ekmeğimiz birdir. Bugün sizin topraklarınızda yaşananlara kayıtsız değiliz ve sizin topraklarınızda yapılan saldırılara, imkanımız olsa canı gönülden karşı dururuz. Elini kardeşlerine uzat ve birlik olalım. Birlik olursak kimse biz Kürtleri yenemez. Türk devletine ve Erdoğan’a sırtını verme. Erdoğan ki Kürtlere ait bir çadır olsa onu yok edeceğini söylemiş bir düşmandır. Erdoğan’ın savaşı yalnız bize değil, Kürt olan ve Kürtçe konuşan herkesedir.”

Cenazelerin teslim edilmesini isteyen Şêx Eli Emîn, “Size kardeş hitabıyla sesleniyoruz. Cenazelerimizi bize teslim edin, ciğerleri yanan anne ve babaların sesini duyun. Şehitlerimizi bu kutsal topraklarda, onlara yakışır bir şekilde defnetmek istiyoruz” diye noktaladı. Bu açıklama ardından heyet, eylem çadırını ziyaret etti.