Sêmalka direnişi 55. gününde: KDP faşizm ortaklığından vazgeçmeli

Nöbet çadırını ziyaret eden Kuzey ve Doğu Suriye Emekçiler Birliği Eşbaşkanı Şêro Şero, Güney yetkililerine seslenerek, işbirlikçi siyasetlerinden vazgeçmeleri, Türk faşizmine karşı ortak hareket etmeleri çağrısında bulundu.

KDP çetelerinin kurduğu pusu sonucunda şehit düşen gerillaların cenazelerinin KDP tarafından verilmesi için başlatılan çadır nöbeti eylemi 55. Gününde devam ediyor.

Kuzey ve Doğu Suriye Emekçiler Birliği üyeleri, Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi’nin KDP pususunda şehit düşen gerillaların cenazelerinin alınması talebiyle 5 Ekim’de Sêmalka Sınır Kapısı’nda başlattığı çadır eylemini ziyaret etti.

Çadırı ziyaret eden eylemciler, KDP tarafından şehit edilen cenazelerin ailelerine teslim edilmesi çağrısı yaparak, KDP’nin ihanetini kınadı.

Sêmalka Sınır Kapısı’nda toplanan eylemciler, faşist Türk ordusuna karşı direnen gerillaları selamladı.

Pêşxabûr Sınır Kapısı’nda açıklama yapan Kuzey ve Doğu Suriye Emekçiler Birliği Eşbaşkanı Şêro Şero, “Kuzey ve Doğu Suriyeliler şehitlerin cenazelerinin teslim edilmesi için her gün Sêmalka Sınır Kapısı’na gidiyor. Ancak KDP ulusal güçlerin çağrılarına ve eylemcilerin taleplerine rağmen cevap vermiyor. KDP bu komplolardan ve Türk faşizminin ortaklığından vazgeçmelidir. Kuzey ve Doğu Suriye halkları cesur, güçlü ve demokrattır. Talepleri, Türk faşizmine karşı birlik olmaktır” dedi.

Güney Kürdistan Hükümeti ve yetkililerine seslenilen açıklamada, “Güney yetkilileri işbirlikçi siyasetlerinden vazgeçmeli ve Türk faşizmine karşı Kürt kardeşleriyle ortak hareket etmeliler” ifadelerine yer verildi.