Süryani Askeri Meclisi: 2 savaşçımız şehit düştü

Süryani Askeri Meclisi, işgalci Türk ordusunun saldırısında şehit düşen 2 savaşçının kimliğini açıkladı.

Süryani Askeri Meclisi Genel komutanlığı, işgalci Türk devletinin dün Til Temir’in köylerine yönelik gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Süryani-Asuri yurttaşlar, Suriye’deki topraklarının terörden temizlenmesi için ortaklarıyla beraber hareket etti ve DAİŞ gibi terör örgütleriyle savaştı. Reqa ve Baxoz’da hiç tereddüt etmeden DAİŞ’e karşı savaşıp bölgeleri özgürleştirdiler" denildi.
Açıklamada şu ifadelere de yer verildi: "Süryani Askeri Meclisi savaşçıları, Kuzey ve Doğu Suriye savaşının başından bu yana halkın ve şehitlerin kazanımlarını korumak için en ön cephelerde savaşıyor.

Türk devleti ve çetelerinin son süreçte bölgeye yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda yurttaş ve askeri kayıplarımız oldu. 2 savaşçımız da şehadet mertebesine ulaştı.

Türk devleti, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) uluslararası anlaşmalarını ve kararlarını ihlal etmeye devam ediyor. Her gün sınır cepheleri bombalanıyor, kayıplar ve hasarlar meydana geliyor, binlerce kişi göç ediyor.

Süryani Askeri Meclisi olarak şehitlerimize ve halkımıza, bölge halklarını koruyacağımıza, düşmanın daha fazla katliam yapmasına izin vermeyeceğimiz sözünü veriyoruz.
Türk ordusu dün Til Temir'e bağlı Dirdara ve Qibor Qeracine köylerini bombaladı. Bombardıman sonucunda Süryani Askeri Meclisi'nin Yûsiv Muhsin Mitras ve Radî Mizel Osman adlı savaşçıları şehit düştü.”