TAJÊ, Efrîn’deki işgale karşı durmaya çağırdı

Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi (Tevgera Azadiya Jinên Êzidî-TAJÊ), Efrîn işgalinin dördüncü yıldönümünde yaptığı açıklamada özellikle kadın örgütlerinin Efrîn’e sahip çıkmaya ve işgale karşı durmaya çağırdı.

Kürt kenti Efrîn’e yönelik Türk işgali Ocak 2018’de başlamış, 58 günlük direnişin ardından 18 Mart 2018’de Efrîn işgal edilmişti.

İşgalin dördüncü yıldönümünde bir yazılı bir açıklama yapan TAJÊ, “Türk ordusu çeteleriyle beraber 20 Ocak 2018’de uluslararası bir anlaşma sonucu Efrin işgalini başlattı. Bazı devletlerin desteği ve uluslararası güçlerin sessizliği yüzünden yüzlerce sivil öldürüldü” dedi.

Açıklamada, “YPJ-YPG ve QSD savaşçıları 58 gün boyunca saldırılara karşı büyük direniş gösterdi” denildi.

Efrîn halkının, “NATO savaş teknolojisine sahip Türk devletinin faşizmine karşı direnişinin, 21. yüzyılın en büyük direnişi” olduğunu ifade eden TAJÊ, “Gösterilen direniş, tüm özgür Kürtler için bir gurur kaynağıdır” diye ekledi.

Rusya’nın işgale yol açtığı, ABD ve Avrupa’nın sessiz kaldığı tepkisinde bulunan TAJÊ, Türk devletinin işgal ettiği Efrîn’de DAİŞ vahşeti ile aynı pratikler sergilediğini kaydetti.

TAJÊ, “Türk devletinin Efrîn’deki vahşeti devam ediyor. Saldırılar yüzünden yüz binlerce kişi Efrîn’den göç etti. Efrîn halkı ve kadınları halen kaçırılıp ve tacize uğruyor” diye belirtti.

Sivil toplum örgütleri, kadın örgütleri, siyasi güçler ve tüm Kürt halkına seslenen TAJÊ, Efrîn’de Türk devletinin vahşetine karşı dik durma çağırırken, “Efrîn ile aynı acıyı, aynı davayı ve aynı kanı taşıyoruz. Efrîn’in kurtuluşu için şehitlerin izinde kurtuluş mücadelesi verecek ve Efrîn’in özgürlüğünü sağlayacağız” ifadelerini kullandı.