TEV-DEM'den katliamcılara karşı direnişi büyütme çağrısı

İşgalci Türk devletinin Zaxo’da gerçekleştirdiği katliamı kınayan TEV-DEM, "halkımızın iradesini hedef alan kirli siyasetlere karşı her yerde direnişi ve mücadeleyi büyütme çağrısı yapıyoruz" dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), işgalci Türk devletinin Zaxo’da gerçekleştirdiği katliama ilişkin yazılı açıklamada, “İşgalci Türk devleti bir kez daha korkakça suçlar gerçekleştirdi. Modern uçaklarla bilinçli bir şekilde Zaxo bölgesinde piknik alanında bulunan sivil halkı bombaladı, bombardımanın sonucunda onlarca kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. Türk devletinin bu katliamları ne Başûrê Kurdistan ne de Kuzey ve Doğu Suriye’de Arap ve Kürtlere karşı gerçekleştirdiği ilk katliam değil" dedi.

Açıklamada şunlara yer verildi:

"Türk devleti daha önce de bölgedeki halka karşı katliamlar gerçekleştirdi. Bu AKP terör hükümetinin kötü niyetlerini gösteriyor. İçeride ve dışarda yenilgiye uğrayan faşist siyasetini barışçıl halklara dayatmak istiyor. Bu suç Tahran’daki toplantının ardından tepki intikamı olarak gerçekleştirdi. Uluslararası toplumu halkların iradesine, bölgedeki toplumsal kültürün talanı ve göçertmeye dönük askeri operasyona ikna edemedi, siyasi dengesini kaybetti. Bu kirli siyaset bazı Iraklı ve Kürtlerin anlaşmasının sonudur.

İşgalci Türk devletinin bu korkak saldırı suçunu şiddetle kınıyoruz.

Türk uçaklarının Başûrê Kurdistan ve Rojava semalarında dolaşmasına göz yuman, terörü yenen halkların iradesine önem vermeyen BM olmak ve uluslararası toplum bu işin sorumlusudur.

Uluslararası güçlere ve BM’ye çağrımız, bölgelerimizin güvenliği için ahlaki görevlerinizi yerine getirin ve İşgalci Türk devletinin savaş uçaklarından dolayı hava sahası kapatılsın.

Tüm topluma, bölgedeki bileşenlere, sivil toplum örgütlerine, ulusal ve siyasi güçlere ortak tutum almalarında ısrarcı olmaları, halkımızın iradesini hedef alan kirli siyasetlere karşı her yerde direnişi ve mücadeleyi büyütme çağrısı yapıyoruz.”