TEV-DEM: Devrimci halk savaşıyla kazanımları korumalıyız

TEV-DEM, bölge halklarını işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı devrimci halk savaşıyla kazanımları korumaya çağırdı.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Kuzey ve Doğu Suriye halkı ile dünyadaki demokrasi güçlerine, Türk devletinin planlarına karşı çağrı yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Uluslararası toplumun dikkati son dönemlerde, Kuzey ve Doğu Suriye’deki barışçıl halkın iradesine dönük yeni bir saldırı gerçekleştirmek isteyen faşist Türk hükümetinde.

Türk devleti, toprağımızın büyük bir bölümünü işgal edip terörist ve çetelerin olduğu, savaş, çatışma ve kimyasal silahların denendiği alanlara çevirmekte ısrar ediyor. Bunu da ulusal güvenliğini koruma bahanesiyle yapıyor. Fakat gerçek amacı sömürge evleri projesini gerçekleştirmek ve terörü canlandırmak.

TEV-DEM olarak, bölge halklarına ahlaki ve ulusal sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısı yapıyoruz. Çünkü kader süreciyle karşı karşıyayız. Bütün enerjimiz ve devrimci halk savaşı ruhuyla değerlerimizi ve kazanımlarımızı korumaya hizmet etmeliyiz. Siyasi ve etnik soykırımı boşa çıkarmanın tek yolu bu.

Demokrasi güçlerine, sivil toplum örgütlerine, kadın ve çocuk haklarının korunmasıyla ilgili tüm örgütlere, saldırılara karşı ahlaki sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısı yapıyoruz.”