TEV-DEM, halkların Kurban Bayramı'nı kutladı

Kurban Bayramı’nı kutlayan TEV-DEM, işgalci Türk devletinin bayramda da terörist saldırılara başvurduğuna dikkat çekti.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Kurban Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

TEV-DEM'in mesajı şöyle:

“Bütün şehit ailelerinin, yaralıların, direnişçi halkların ve tüm Suriye toplumunun Kurban Bayramı’nı kutluyor, bu bayramın Suriye ve bölgede barışa vesile olmasını diliyoruz. Aynı zamanda Suriye krizinin çözülmesine ve bayramların mutlulukla kutlanmasını getirmesini ümit ediyoruz.

İçinde öz anlamlara sahip olan bayramlar, eşitliğin ve adaletin olduğu ortak yaşam ilkesi üzerine kurulu. Bayramlar aynı zamanda ahlaki ve insani değerlerin korunması için bağışlama ruhunu da güçlü kılar.

'TÜRK DEVLETİ BAYRAMDA DA TERÖRİST'

İşgalci Türk devleti ve çeteleri bu bayramları önemsemeyerek terörist siyasetlerine dönüştürüyor, etnik soykırım yapıyor ve güvenli toplumlara bunu dayatarak dini ayinlerini yerine getirmesini engelliyor.

Faşist Türk devleti işgal bölgelerinde vahşi suçları işliyor, Kurban Bayramı’na hazırlanan bölge halklarını askeri operasyonla tehdit ediyor. Bu da faşist Türk devletinin cehaletini gösteriyor.

Kurban Bayramı’nı kutluyor, çocukların yüzlerinde mutluluğu getirmesini ve ülkemizde barışa vesile olmasını umut ediyoruz. Göçmenlerin güvenli bir şekilde evlerine dönmesi için direneceğiz ve onlara güvenli dönüş sağlayacağız.”