TEV-DEM kongresinde 'devrimci halk savaşı' ve 'öz savunma' mesajları

TEV-DEM kongresindeki konuşmalarda, Türk devletinin terörizm uyguladığı belirtildi, "Devrimci halk savaşı temelinde örgütlemeyi tartışmalı, öz savunma yöntemlerini geliştirmeliyiz" denildi.

Demokratik Toplum Hareketi’nin (TEV-DEM) 4’üncü olağan kongresi katılımcıların konuşmalarıyla devam ediyor.
Kuzey ve Doğu Suriye Şehit Aileleri Meclisi adına Îhsan Şiblî, Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Hemdan El-Ebid, Kongra Star Koordinasyonu Sözcüsü Remziye Mihemed ve YPG Sözcüsü Nuri Mehmud birer konuşma yaptı.


'TÜRK DEVLETİ TERÖR YÖNTEMLERİNE BAŞVURUYOR'


Kuzey ve Doğu Suriye Şehit Aileleri Meclisi adına Îhsan Şiblî, hegemon güçlerin Ortadoğu halklarına karşı sürekli komplo kurduğuna işaret ederek, “Son komplo Önder Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına karşı gerçekleştirildi ve bu komploda birçok devletin eli var” dedi.
Türk devletinin halkları soykırımdan geçirmek ve bölgeyi işgal etmek için her türlü terör yöntemine başvurduğunu söyleyen Îhsan Şiblî, “Fakat halkımızın direnişi, askeri ve güvenlik güçlerine sahip çıkmasıyla irade ve direniş dolu bir tarihe sahip olduğunu bütün dünyaya bir kez daha ispatladı” ifadelerini kullandı.
Özerk Yönetim’in insanlığı terörden korumasındaki rolünü ele alan Hemdan El-Ebid, Türk devletinin halkların inkarı ve soykırımı üzerine kurulduğunu, bu siyaseti şu anda Kuzey ve Doğu Suriye halklarına karşı yürüttüğüne dikkat çekti.
Türk devletinin Sinaa Cezaevi’ne dönük saldırının boşa çıkarılmasının hemen ardından Şengal ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye barbarca saldırdığını söyleyen Hemdan El-Ebid, “Dünya bütün insanlığı koruduğumuzu iyi bilsin" dedi.


ÖZERK YÖNETİM'E DESTEK ÇAĞRISI


Komplo ve saldırılara karşı mücadelenin büyütülmesi önemine değinen Remziye Mihemed, Özerk Yönetim’e bağlı kurumlar içindeki yolsuzlukların yok edilmesi gerekliliğine vurgu yaptı.
Remziye Mihemed, konuşmasının sonunda askeri ve güvenlik kurumları ile Özerk Yönetim’e destek çağrısı yaptı.


'DİRENİŞ SALDIRILARI ENGELLEDİ'


Halkların Gürzü Hamlesine dikkat çeken Halk Savunma Birliği (YPG) Sözcüsü Nuri Mehmud, “Halkımız ve güçlerimizin gösterdiği direniş sayesinde saldırıları boşa çıkardık. Bu kongrede, halkı devrimci halk savaşı temelinde örgütleme gereğini tartışmalıyız. Öz savunma yöntemleri geliştirmeliyiz” dedi.
Nuri Mehmud TEV-DEM’in devrimci halk savaşını bölgede yaygınlaştırmasındaki rolüne değinerek, şöyle devam etti: “TEV-DEM, toplumsal kültürün geliştirilmesinde büyük bir rol oynadı. Bunun için bu kongre devrimci halk savaşında başarıya ulaşmak, düşman ve saldırıları boşa çıkarmak için çok önemlidir.”
Kongre devam ediyor.