TEV-DEM: QSD’nin direnişini sahiplenelim

TEV-DEM, Kuzey ve Doğu Suriye halklarını QSD savaşçılarının direnişini sahiplenmeye çağırdı, "Siyasi ve ulusal güçler olarak seferberlik ruhu içinde olmalıyız" dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Tahmin edildiği gibi Soçi’deki toplantıdan sonra işgalci Türk devleti terör cephelerini genişletmek, Rus güçlerinin bulunduğu Cizre Bölgesi’ndeki köy ve beldeleri saldırı alanına almak için Rus gemilerinin geçmesine karşılık Putin’den tavizler aldı" denildi.

'TÜRK DEVLETİ ÇOCUK KATİLİDİR'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Türk devleti mevcut durumda QSD cephelerinde birtakım boşluklar yaratmak istiyor ama bunu başaramıyor. SİHA’lar özellikle Tahran’daki toplantıdan sonra bölgenin hava sahasında çokça dolaşıyor. Bu zamana kadar SİHA’lar onlarca defa dolaştı ve 24 saat boyunca durumu takip ediyor. Hiçbir devletin başka bir devletin egemenliğini ihlal etme yetkisi yoktur. Türk devleti bu uygulamalarıyla Qamîşlo’daki çocukların katili olduğunu Til Rifet, Kobanê, Til Temir ve birçok şehirde vahşi ve sınırsız bir şekilde bütün yıkıcı silahlarla toprağımızı hedef alarak insanları katletmekle terörist bir devlet olduğunu kanıtlıyor.

Bu durum, Türk devletinin başarısız istihbarat belgelerinden sonra toplumsal direnişe destek veren ulusal ve toplumsal güçler karşısında yenilerek adeta çılgına döndüğünü gösteriyor. Türk devleti terör ve işgale karşı olan bu direnişçi iradeden intikam alıyor. Güvenli bölgelerdeki köyleri gelişi güzel hedef alarak katliamlar gerçekleştiriyor. Bu provokasyonun amacı sınıra yakın köylerde yaşayan halka baskı uygulayarak onları göçe zorlamak.

'HİÇBİR GÜÇ TARİHİ DİRENİŞİ KIRAMAYACAK'

TEV-DEM olarak Kürt halkına ve Kuzey ve Doğu Suriye’deki tüm halklara dayanışmayı güçlendirip, QSD içinde bulunan evlatlarının direnişine destek olunması çağrısı yapıyoruz. Terörist ve faşist bir düşmanla karşı karşıya kaldığımız için siyasi ve ulusal güçler olarak seferberlik ruhu içinde olmalıyız. Terörist Türk hükümeti irade ve değerlerimiz karşısında topyekûn bir savaş başlatmış durumda. Ama zafere yaklaştığımızı belirterek hiçbir gücün tarihi direnişimizi kıramayacağına vurgu yapmak istiyoruz.

Türk devletinin topluma ve halklara karşı işlediği bu suçlara dönük sessiz kaldıkları için Rusya ve Uluslararası Koalisyonu Türk devletinin bu barbar saldırılarının sorumlusu olduğunu belirtiyoruz.

Sadece askeri çözümün kaldığı ve bölgenin tamamına yönelik örgütlü anlaşmaların olduğu böylesi bir zamanda Türkiye sınırında olan bölgeleri takip eden Rus askeri devriyelerinin çekilmesi kuşku ve endişe yaratıyor."