Til Rifet’te çocukları hedefleyen Türk devletine tepki

Til Rifetliler çocukları hedef alan Türk devletini protesto ederek, işgal planlarının başarıya ulaşmasına izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

Efrîn’e bağlı Til Rifet ilçesinde halk, Türk devleti ona bağlı çetelerin kente saldırması sonucu çoğu çocuk 9 kişinin yaralanmasına yol açan saldırıları protesto etti.

Til Rifet İlçe Meclisi öncülüğünde Şehitler Meydanı’nda bir araya gelen halk, Türk devletinin 2 Aralık 2019’da Til Rifet’te 8’i çocuk 10 kişiyi katlettiği şehitlerin fotoğraflarını taşıdı.

Burada konuşan Til Rifet İlçe Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Henan, Türk devletinin çoğu çocuk olmak üzere birçok sivili katledip Efrîn’i işgal etmesi sonucu Şehba Kantonu'na göç ettiklerini ama faşist devletin burada saldırdığını söyledi. Henan, şunları söyledi: “İşgalci Türk devleti son 4 yılda 8 çocuk ve yaşlının katledildiği katliam ve ardından 3 kişilik bir ailenin öldürüldüğü Aqibê katliamı başta olmak üzere birçok katliam gerçekleştirdi. 14'üncü Komün'e yapılan saldırıda da katliam yaptı ve bunun sonucunda Efrîn göçmenlerinden bir yurttaş ile iki çocuğu şehit oldu. İki hafta önce bir çiftliğe saldırdı, 5 kadın yaralandı. Dün akşam işgalci TC ordusu insansız hava aracıyla çocuklara yönelik katliam saldırısı yaptı, 6'sı çocuk 9 kişi yaralandı. İşgalciler ve çeteleri irademizi zayıflatmaya ve bizi yerinden etmeye çalışıyor. Bu yüzden top ve füzelerle bize saldırıyorlar. Türk devletinin işgal planlarına karşı biz Efrîn bölgesi sakinleri, devrimci halk savaşı çerçevesinde Kürtler, Araplar ve Türkmenler birlikte direniş çizgisinden taviz vermeyeceğiz.”

Kongra Star Efrîn Koordinasyonu Üyesi Elif Şêx Mihemed de, uluslararası toplumun ve garantör Rusya'nın Türk ordusu ve çetelerinin işlediği suçlara karşı sessiz kalmasını kınadı.

İşgalcilerin doğrudan kadınları hedef aldığını söyleyen Elif Şêx Mihemed, "Türk devleti, Rojava Devrimi'nin kadın özgürlüğü temelinde inşa edildiğini biliyor, dolayısıyla Türk devleti doğrudan onların direnişini zayıflatmayı hedefliyor" şeklinde konuştu.