Tirbespiyêliler işgal saldırılarına karşı direnişte

Tirbespiyê halkı, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı alanlara çıktı. Eylemde mücadeleyi ve direnişi büyütme sözünü yinelendi.

Qamişlo Kantonu’na bağlı Tirbespiyê ilçesi halkı, işgalci Türk devletinin saldırılarını ve suçlarını protesto için bugün alanlara çıkarak, halkların birliğini hedef alan bu saldırılara karşı mücadele ve direniş çizgisini büyütme sözünü verdi.

Kongra Star merkezi önünde başlayan yürüyüş, merkezdeki ana caddeye kadar sürdü. Katılımcılar, Kürt Halk Önderi Önder Abdullah Öcalan’ın posterleri ve çok sok sayıda pankart taşırken, sık sık "Bijî berxwedana QSD`ê" sloganını attı.

Ana caddenin sonunda mitinge dönüşen yürüyüşte konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Yürütme üyesi Fesîh Hisên,  şunları söyledi

“19 Temmuz Devrimi’nin başlangıcından bu yana Türk işgali, Kuzey ve Doğu Suriye’deki demokratik projeyi ve halkların birliğini yok etmeye çalışıyor. Bu nedenle hür türlü silahı kullanıyor, bununla birlikte uluslararası kanunları ve insan-ahlaki ölçüleri ihlal ediyor.”

 Kuzey ve Doğu Suriye hava sahasının kapatılması çağrısında bulunan Hisên, “Uluslararası toplumun sessizliği Türk devletinin bölge halkına karşı daha fazla düşmanlık politikalarını uygulamasının yolunu açıyor” dedi.

Hisên, şehitlerin sayesinde elde edilen devrim kazanımlarını korumak amacıyla mücadeleyi ve direnişi büyütme sözünü yineledi.