Türk devleti, Rojava'da kitlesel eylemlerle protesto edildi

Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgalci saldırıları Rojava’nın birçok kentinde düzenlenen yürüyüş ve mitinglerle protesto edildi.

Meydanlara akan binlerce kişi Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti, Çağın direnişini selamladı.

SIRİN

Sırin ve Kobanê’den yüzlerce öğretmenin de katıldığı yürüyüş, Sirin Halk Belediyesi binası önünden başlayarak Sırin girişinde mitinge dönüştü. Şehitlerin anısına saygı duruşunun ardından, Sırin bölgesi öğretmenleri adına Ednan Heso konuşma yaptı. Heso, Efrîn direnişine desteklerini açıklayarak, Arap halkı üyeleri olarak Türk devletinin Suriye topraklarını işgalini kabul etmediklerini söyledi.

Eylem, QSD savaşçılarının direnişini selamlayan sloganlarla sona erdi.

QAMIŞLO

Qamişlo’da ise Arap halkının alanlardaydı. Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını protesto etti. Enteriye Mahallesi Şehitler Meydanı’nda gerçekleştirilen açıklamada QSD bayrakları taşınırken, sık sık Efrîn direnişini destekler slogan atıldı. Açıklamada konuşan yurttaşlardan Mecid El-Casim, Suriye’deki terörün bitmesine yönelik her girişimde Türkiye’nin yeni bir saldırı ile sahneye çıktığını vurguladı. Türk devletinin DAİŞ tekniklerini kullanarak El-Nusra, DAİŞ gibi örgütlerin intikamını almaya çalıştığını belirten El-Casim, “Bölgede yaşayan Arap yurttaşlar olarak Efrîn’e, QSD’ye, YPG ve YPJ’ye destek vermek en büyük sorumluluğumuzdur” dedi.

AMUDÊ

Qamışlo’nun Amudê ilçesinde Türk devleti ve bağlı terörist grupların Efrîn’e yönelik saldırılarına karşı sokağa çıktı. Şehit Cihad Meydanı’nda bir araya gelen bini aşkın öğrenci ve öğretmen, taşıdıkları YPG/YPJ ve QSD bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafıyla yürüyüşe geçti.

Attıkları sloganlar ile Efrîn’deki direnişi selamlayan öğrenci ve öğretmenlerin yürüyüşü, Özgür kadın Meydanı’nda mitinge dönüştü. Özgürlük mücadelesinde şehit düşenler anısına durulan saygı duruşunun ardından öğrenci ve öğretmenler adına açıklama yapıldı. Öğrenci ve öğretmenler kınadıkları Efrîn’e yönelik saldırıların boşa çıkacağını söyledi.

Yürüyüş sloganlarla sona sona erdi.

ŞEDADÊ

Hesekê’nin Şedadê ilçesinde sokağa çıkan halk, gerçekleştirdiği yürüyüş ile Türk devletinin ağır saldırılarına karşı QSD güçlerinin sergilediği Çağın Direnişi’ne destek verdi. YCR merkezinin önünden bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşte, üzerinde “Efrîn Erdoğan faşizmine mezar olacak” yazılı pankart açıldı. İlçenin işlek cadde ve sokaklarında gerçekleştirilen yürüyüşün ardından TEV-DEM Üyesi Hejar Mehmud bir açıklama yaptı. Mehmud, bölgenin en güvenli kenti olduğu için yüz binlerce göçmene ev sahipliği yapan Efrîn’in Türk devletinin saldırılarına maruz kaldığını belirtti.

Şedadê ilçe Meclisi Üyesi Sılêman Derwiş, silahlanıp Çağın Direnişi’ne katılmaya hazır olduklarını vurguladı. Halk Belediyesi üyesi Şiham Hemed ise direnişleriyle işgal saldırılarının önüne geçeceklerini belirtti.

Eylem, atılan sloganlar ile sona erdi.