Türk devletinin saldırıları Sydney’de protesto edildi

Avustralya’nın Sydney kentinde Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal saldırıları kitlesel bir şekilde protesto edildi.

Sydney Demokratik Kürt Toplum Merkezi ile Rojava Dayanışma Komitesi tarafından organize edilen eyleme yüzlerce Kürdistanlı, sivil toplum örgütü temsilcileri ve dostları katıldı.

Eylemde ilk konuşmayı DKTM Eş Başkanı Ronahi Qendil yaptı. Türk devleti ve çetelerinin saldırılarla Kürt halkının kazanımlarını hedeflediğini belirtti.

NSW Yeşiller Parti Milletvekilli Jamie Parker, kimse Türk devletinin söylediğine inanmadığını belirtti. Türk devletinin Kürt halkının kazanımlarına saldırdığını söyleyen Parker, “Dünya bu vahşete sessiz kalıyor. Kendine insanım diyen herkes Kürt halkının yanında olmalı” dedi.

Avustralya Yeşiller Partisinin kurucu üyesi Hall Green de bugünlere gelinmesinin kolay olmadığını, çok bedeller ödendiğini belirtti. Rojava devriminin insanlık için bir şans olduğunu vurgulayan Green, şunları söyledi: “Yeşiller Partisi olarak Kürt halkının bu haklı mücadelesinin her zaman yanında olacağımızı belirtmek istiyorum. Bu onurlu mücadelenin mimarı Sayın Öcalan’ın bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını temenni ediyorum” dedi.

Eylem, “Katil Erdoğan”, “Efrîn yalnız değildir” sloganları ile sona erdi.