Türk devletinin katlettiği çocuklardan Silava defnedildi

Türk devletinin SİHA ile katlettiği 5 çocuktan biri olan Silava Remedan, Dirbesiyê’de sonsuzluğa uğurlandı.

Silava Remedan, Türk devletinin Hesekê’nin batısındaki Şemoke köyündeki kız çocuk eğitim merkezinde SİHA ile katlettiği 5 çocuktan biriydi. Yaralanan 11 çocuktan biri olan Silava, 1 Eylül günü şehit düşmüştü.

Silava'nın cenazesini Dirbesiyê’deki Şehit Aileleri Meclisi önünden alan halk, araç konvoyu ile Şehîd Rustem Cûdî Şehitliği’ne gitti.

Silava’nın ailesine taziyelerini sunan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Edlê Yusif, "Şehit Silava, diğer şehit edilen arkadaşları Dîlan, Zozan, Diyane’ye katıldı” dedi.

Silava’nın arkadaşı Novîn Efrîn ise, "Okulumuza yapılan saldırı katliamdır. Şehit Silava gibi çocuklar dünyanın gözleri önünde katlediliyor. Kalemimiz kuruyana kadar onların yolundan gideceğiz” dedi.

Şehidin annesi Remziye Remedan da bir konuşma yaptı. Anne Remedan şöyle dedi: "Kızım, bugün sen hakikate giden yol oldun. Tek kelime edemedim ama gülen yüzün bana güç verdi. Gülümsemenin olmadığı bir gün geçmiyor. Silava adına konuşuyorum; öğrenciydim ve hakikat yolunu seçtim. Tüm şehit ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.