Türkiye sınırında ABD operasyonu: En az 9 ölü

Amerikan özel kuvvetleri Suriye’nin kuzey doğusundaki İdlib’deki Atme mülteci kampı yakınında operasyon düzenledi. Çıkan çatışmada 9 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Müdürü Rami Abdul Rahman, AFP’ye yaptığı açıklamada “İkisi çocuk ve biri kadın olmak üzere en az 9 kişi bu operasyonda öldürüldü” dedi.

Gözlemevi’ne göre askerler helikopterle İdlib bölgesindeki Atme mülteci kampı yakınına indirme yaptı. Atme kampı, Türkiye ile olan sınırda bulunuyor.

Abdul Rahman bu operasyonun Ekim 2019’da DAİŞ şefi Ebu Bekir El Bagdadi’nin öldürüldüğü operasyondan bu yana Uluslararası Koalisyon’un en önemli operasyonu olduğunu belirtti.

İdlib Türk devleti ile desteklediği çetelerin işgalinde bulunuyor. Operasyonda hedef alınanların isimleri açıklanmadı. Koalisyon da henüz herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Uzmanlara göre Atme bölgesindeki kamplar DAİŞ ve El Kaide gibi oluşumları için üs görevini görüyor. Koalisyon İdlib’de El Kaide bağlantılı grupların şeflerine yönelik birçok saldırı düzenledi. Geçen yıl ekim ayında Amerikan ordusu El Kaide’nin üst düzey sorumlusu Abdul Hamid El Matar’ın dron saldırısı sonucu öldürüldüğünü duyurmuştu.