YPG Şehit Karker'i andı

Şehit Karker’i saygıyla anan YPG, “ Karker yoldaş her fedai Apocu militanı gibi görevini kararlılık, bilinç, büyük bir heyecan ve güçlü bir tempoyla yerine getiriyordu. Şehit Karker öncü ve başarılı bir komutan olmasının yanı sıra yaratıcıydı” dedi.

YPG Basın İrtibat Merkezi, Şehit Karker ve Çağın Direnişi şehitlerini andığı açıklamada, şu hususlara dikkat çekti:

“Yüzyıllardır varlığı inkar edilen, katliamlardan geçirilen, kültürel asimilasyona uğrayan, topraklarından göçertilen ve sürgün edilen Kürt halkı, 21. yüzyılda her türlü saldırı ve haksızlığa karşı maddi manevi varlığını korumak için mücadele ediyor.

Bu halkın yiğitleri Kürt halkının dünya halkları arasında yer alması için eşsiz bir mücadele yürütüyor ve özgürlük de bedel verilmeden kazanılmıyor. Özgürlük amaçları olanların bedeli de büyük olur. Xebat Dêrik, Rûbar Qamişlo, Hîwa Sine, Nîmet Amed gibi komutanlar ile birçok savaşçıyı bu topraklara verdik. Bunlardan birisi de Çağın Direnişi komutanlarından yoldaş Şehit Karker’di. Bu şehadet mücadelemizi zayıflatmadı aksine işgale karşı güçlendirdi.

Devrimler şüphesiz büyük karaktere sahip insanların sayesinde yapılır. Yoldaşımız Karker de büyük bir kişiliğe sahipti; hem komutan hem de militandı. Yaşam ve mücadele alanında emekçi bir devrimciydi. Devrimin geliştirilmesinde emeği geçen öncü kadrolardandı. Birleşik devrimin ve mücadelenin güçlendirilmesi, devrimin Kürdistan ve dünyaya yayılması için büyük bir emek verdi.

Binlerce savaşçıyı direniş temelinde eğitti. Karker yoldaş her fedai Apocu militanı gibi görevini kararlılık, bilinç, büyük bir heyecan ve güçlü bir tempoyla yerine getiriyordu.

Şehit Karker öncü ve başarılı bir komutan olmasının yanı sıra yaratıcıydı. Militan duruşu komutasındaki savaşçılar için örnek teşkil ediyordu. Bütün zorluklarda her zaman hazırdı. İşgal saldırılarının arttığı bir dönemde en zorlu görevleri üstlendi. Şüphesiz Efrîn’deki tarihi direnişte son ana kadar en önde yer aldı, rol ve misyonunu gerçekleştirmede bir an olsun tereddüt etmedi. Karkerlerin takipçileri olarak biz de savaşın ve yaşamın her anında rolümüzü oynayacağız. Devrimci halk savaşı mücadelesinin bize verdiğini görev budur.

Bu gün vesilesiyle şehitlerimize olan bağlılığımızın mücadelemizin bir yöntemi olduğunu bir kez daha belirtiyoruz. Komutan Karker şahsında bütün devrim şehitlerini saygıyla anıyoruz. Tarih, işgali kesinlikle yeneceğimize ve halkımızın umutlarını gerçekleştireceğimize şahit olacak. Şehitlere layık olacağımıza ve zafere ulaşacağımıza dair bir kez daha ant içiyoruz.”