YPG savaşçısı Salih Oso sonsuzluğa uğurlandı

Sirîn’de görevi başındayken 7 Mart’ta şehit düşen YPG savaşçısı Salih Oso, yüzlerce Kobanêli tarafından toprağa verildi.

7 Mart'ta Sirîn'de görevi başındayken şehit düşen YPG savaşçısı Salih Oso, Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliği’nde yüzlerce kişi tarafından sonsuzluğa uğurlandı.  Uğurlama törenine yüzlerce Kobanê sakini, Özerk Yönetim temsilcileri ve siyasi partiler katıldı.

Törende ayrıca, DAİŞ çetelerinin 20 Mart 2014'te Kobanê'ye düzenlediği saldırıda şehit olan Seyid Seyid'in (Lewend Salokî) kimliği Şehit Aileleri Meclisi tarafından açıklandı.

Uğurlama töreni saygı duruşuyla başladı. Törende konuşan Fırat Öz Savunma Kuvvetleri Komutanlığı Eşbaşkanı Nebo Teme, şehitlerin ailelerine taziyelerini ileterek, "Şehitlerin direnişi sayesinde tarihte ilk kez Kürtlerin mücadelesi dünyada yankı uyandırdı” ifadelerini kullandı.

‘DÜŞMANIN PLANLARINA KARŞI TETİKTE OLMALIYIZ’

Nebo Teme, ister askeri ister siyasi olsun her alanda daha fazla ilerleme kaydedilmesi gerektiğini belirterek, "Düşmanın özel savaşla halkımızı mağlup etmesine izin vermemeliyiz. Toplumumuzu bölmek isteyen düşmanın planlarına karşı tetikte olunması gerekir" diye ekledi.

PYD Fırat Kadın Ofisi yöneticilerinden Almaz Romi, "Herkes şehitlerin fedakarlıklarının hakkını vermeli. Şehitlerimiz sayesinde bizler topraklarımızda barış ve özgürlük içinde yaşayacağız" dedi.

Şehit Salih'in yurtsever bir aileden geldiğini, ilerlemiş yaşına rağmen mücadeleye katılmaktan çekinmediğini belirten Almaz Romi, Şehit Lewend'in de özgürlük ve toprakların düşmanlardan korunması yolunu seçtiğini kaydetti.

Suriye Gelecek Partisi yöneticilerinden Kedim İdan, "Suriye devriminin başlangıcından bu yana Türk devleti devrime farklı şekillerde saldırıyor. Ama her zaman halkımızın dayanışması ve şehitlerin mücadelesi sayesinde başarısız oldu” diye konuştu.

Şehitlerin şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.