YPG-YPJ savaşçıları: Efrîn için de hazırız!

YPG ve YPJ savaşçıları, Türk devletine karşı Efrîn'de yer almaya da hazır olduklarını belirterek, "Zafer Kürt halkının olacak" mesajını verdi.

YPG ve YPJ savaşçıları, Türk devletinin Efrîn üzerindeki işgalci saldırılarına yönelik tepkilerini ANF aracılığıyla paylaştı...

Beritan Qamişlo:

"YPJ olarak Derazor hamlesinde ön cephede rolümüzü oynadık. Nerde gerekiyorsa biz orası için hazırız, hiçbir şekilde düşmanımız bizim gözümüzü korkutamayacaktır. Türk devleti şimdi Efrîn'e saldırıyor. Fakat, şunu iyi bilmesi gerekir ki onlar ne kadar üzerimize gelirse gelsinler, saldırılarını ne kadar şiddetlendirseler de bizim direnişimiz iki kat artacaktır. Biz burada DAİŞ'e son darbeleri vuruyoruz. Bu nedenle Erdoğan Efrîn halkına saldırıyor. Ama orada halk yediden yetmişe hepsi ayakta ve direniyor. Halkımızın bize güveni sonsuz olsun, biz YPG ve YPJ olarak var oldukça gelecek her tür saldırıya karşı daha güçlü direnecek ve halkımızı koruyacağız. Zafer Kürt halkının olacaktır."

Murat Öznut:

"Biz Reqa'da çeteleri kırdık. Derazor'da da bitireceğiz. Fakat Türk devleti bu yüzden DAİŞ’in bu yenilgisini hazmedemiyor. Ondan saldırıyor. Ancak biz her şekilde onların bu saldırılarını da geri püskürteceğiz.

Herekol, Reqa yı özgürleştirdik. Şimdi de Derazor'dayız. Çetelerin bu yenilgisini Türk devleti hazmedemiyor. Fakat, biz her şekilde onlara karşı savaşacağız ve başaracağız."

Didar Qamişlo:

"YPJ olarak Derazor hamlesinde yerimizi aldık. Reqa hamlesinde yer aldık ve Reqa'yı özgürleştirdik. Herkes 'Reqayı alamazlar' diyordu, aldık. Derazor'u da alacağız. Bizim için önemli olan zaferdir. Biz Efrîn'e gitmek için de hazırız. Her yer için hazırız. Kendi şehrimiz olsun yada başka halkların olsun, fark etmez."

Canşêr Qamişlo:

"Uzun zamandır Derazor hamlesindeyiz. Büyük gelişmeler elde ettik. Burada çetelerin sonu gelecek. Bunu Erdoğan hazmedemiyor. Bu yüzden Efrîn'e saldırıyor. Bizler Efrîn için de, her yer için de hazırız."