YPJ’den 8 Mart mesajı: Kadın örgütleri birlik olmalı

YPJ Genel Komutanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında kadın örgütlerini “mücadele etmek ve haklarını almak için birlik olmaya” çağırdı.

8 Mart vesilesiyle Kuzey ve Doğu Suriye genelinde organize edilen kutlamalarda okunacak YPJ Genel Komunlığı’nın mesajında direniş sözü verildi.

YPJ, “Kadınlar toplumu değişime ve demokrasiye doğru götürdüğünü günbegün gösteriyor. Kadın mücadelesinin son yüzyıldaki değerlendirmesine baktığımızda keyfi ve zorba yasalara karşı ortak bir mücadelenin yürütüldüğünü görüyoruz. Kürt, Arap, Afgan, Afrikalı, enternasyonalist ve diğer kadınlar ataerkil zihniyete karşı direniyor” dedi.

2021’e ilişkin yaptığımız değerlendirmelerde bir çok eksikliğin ortaya çıktığına işaret eden YPJ, şunları ekledi: “Kadın örgütlerinin bir kalkan oluşturabilmeleri için aralarındaki ilişkiyi daha da güçlendirilmesi gerekiyor. Hegemon devleler kadın mücadelesinin büyümesiyle beraber, baskı ve köleleştirme uygulamalarını arttırıyor. Bu nedenle kadınlar, 2022 yılında mücadeleyi büyütmek ve birlikteliği oluşturmak için eski tecrübelerden yaralanmalı.”

Mücadele eden kadınların 8 Mart’ını kutlayarak mücadele ve direniş sözü veren YPJ,  “Bugün olduğu gibi her yıl mücadeleyi sürdürme sözümüzü tekrarlıyoruz. Kadın örgütleri mücadele etmek ve haklarını almak için birlik olmalıdır” diye noktaladı.