Haymana’da açılış ve köy ziyaretleri: Düzeni yıkmak için oylar Yeşil Sol Parti’ye

Ankara’nın Haymana köylerinde halkla bir araya gelen Yeşil Sol Parti Ankara milletvekili adayları, Sındıran Mahallesi’nde seçim bürosu açtı, ilçeye bağlı köylerde konvoyla bayram ziyareti gerçekleştirdi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Ankara’nın Haymana İlçesi’nin Sındıran Mahallesi’nde seçim bürosu açtı, ilçeye bağlı köylerde bayram ziyareti gerçekleştirdi. 

Programa katılan Ankara milletvekili adayları Emirali Türkmen, Ali Özkan, Hatice Göz, Ruken Dilara Zaf, Bülent Kaya, Ercan İpekçi ve Zişan Kürüm Yılmaz’ı karşılayan halk, konvoy oluşturarak ilçeye giriş yaptı. Açılışta “Direne direne kazanacağız” ve “HDP halktır, halk burada” sloganları atıldı. 

Açılışın ardından köy ziyaretleri konvoyla gerçekleştirildi. Konvoya zafer işaretleri ve sloganlarla destek veren halk, kimi köy girişlerinde “Bijî Serok Apo” sloganıyla karşıladı. Köylerde halkın sorunlarını dinleyen vekiller, Meclis’e taşıyacaklarını dile getirdi.

‘YOKSULLAŞTIRAN DÜZENİ DEĞİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ’

Seçim sürecinde Yeşil Sol Parti’yi yalnız bırakmadığı için halka teşekkür eden adaylardan Emirali Türkmen, “Haymana sokaklarında emeği, demokrasiyi ve özgürlüğü gür sesle dile getiren Haymana halkı başımız gözümüz üstünde yeriniz var. Barışı ve dayanışmayı inşa etmek için yürüyoruz. Haymana Ovası’nın yoksulluğunu biliyoruz. Tarımda ve hayvancılıkta devletin yanınızda olmadığına şahidiz; onun için bu düzeni değiştirmek zorundayız. Bir tarafta sarayda ejder meyvesi yiyenler diğer tarafta Haymana Meydanı’nda soğan, ekmek üretenler. Biz soğan ekmek üretenlerin yanındayız. Bir tarafta kendine saray yapanlar diğer tarafta Haymana Ovası’nda, tarlalarda toplumun yaşamı için üreten sizler; iyi ki varsınız” diye konuştu.

‘ONLAR AYRILIN DESELER DE AYRILMAYIZ

Ali Özkan da “40-50 yıllık mücadelemizin sonunda bakıyorum; burası Kurdistan olmuş. 20 yıldır bu ülkeyi yöneten AKP-MHP faşizmini göndermemiz gerekiyor. Bugün bu ülkede adaletsizlik, yoksulluk yaşanıyorsa, barış yoksa tüm bunların nedeni; ‘Kürt anasını görmesin, Kürt Afrika’da olsa bile bir tek taşa sahip olmasın’ zihniyetidir. 70 milyon Kürt var, dünyada nüfusu milyonun altında 100 tane devlet var ama 70 milyon nüfusu olan halkın adı bile yok, inkar ediliyor. Biz Türkiye’de yaşayan bütün halklarla birlikte kardeşçe, eşit biçimde yaşamak istiyoruz, ayrılmak istemiyoruz. Onlar bize ‘ayrılın’ deseler bile ayrılmayacağız” diye belirtti.

‘OYLAR DÜZENİ YIKMAK İÇİN YEŞİL SOL PARTİ'YE’

Ezilenler, kadınlar için hep birlikte düzeni değiştireceklerini ifade eden milletvekili adayı Ruken Dilara Zaf, “Güç bizde, o yüzden bu düzeni yıkmak için oyları Yeşil Sol Parti’ye bekliyoruz” dedi.

Haymana’nın direngen bir halk olduğunu belirten diğer milletvekili adayı Hatice Göz, “Bu iktidar ve bundan öncekiler yüzlerce yıl bize onca şey yaşattılar ve acıyı, açlığı, ölümü, savaşı, yoksulluğu öğrettiler ama kaybetmeyi, umutsuzluğu öğretemediler. Yine birlikteyiz buradayız. 8 Mart’larda, 1 Mayıs’larda, Newroz’larda nasıl meydanlardaysak seçim sürecinde de yine meydanlardayız” diye kaydetti.