Yeşil Sol Parti adayları köy köy geziyor

Yeşil Sol Parti Amed İl Örgütü ve adaylar, köy ziyaretlerinde halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Konuşmalarda, bu seçimlerin halkın kurtuluşu açısından büyük önemde olduğu belirtildi, Kürtlere birlik çağrısı yapıldı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed İl Örgütü ve vekil adayları, Ramazan Bayramı dolayısıyla köy köy ziyaretler gerçekleştirerek, halkın bayramını kutladı. Adaylardan Mehmet Emin Aktar, Ceylan Akça, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun ve parti yöneticilerinden oluşan heyet, Rezan ilçesine bağlı köyleri ziyaret etti.

KÖYLÜLERDEN KARŞILAMA

Seçim aracı ve çok sayıda araçla konvoy halinde köylere giden heyet, güzergah boyunca hayvan otlatan çobanlar, çocuklar, kadınlar ve trafikte bekleyen halkla selamlaştı. Aşağı ve Yukarı Arvallı, Yiğityolu, Kamışpınar, Ortaviran, Kelek, Dehlik, Duger köylerine ziyaretlerde bulunan heyet, coşkuyla karşılandı. Adayları karşılamak için köylüler ellerinde Yeşil Sol Parti bayraklarıyla bekledi. Köylüler, adayları halay, alkış ve “Jin, jiyan, azadî” sloganlarıyla karşıladı.

 'HALKIN KURTULUŞU SÖZ KONUSU'

Ziyarette halk ile sohbet eden DBP İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun, “Bu seçim çok önemli, bu çalışmalar çok kutsal çünkü bir halkın kurtuluşu söz konusu. Kürtler olarak bu seçimde cevabımız güçlü olacak, bu sizinle olacak” dedi.
Ziyaretlerde, tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan köylülerin sorunlarını dinleyen vekil adayları, bu sorunlara çözüm olmak için çalışacaklarının sözünü verdi.  

'KÜRTLER BİRLİK OLMALI'

Vekil adayı Mehmet Emin Aktar, “İki ittifak var ve ikisi de kendi Kürdünü yaratma peşinde, biz kendi ittifakımızla seçimlere girdik, kimsenin Kürt’ü olmayacağız. Bizim sahibimiz yok, biz kendimizin sahibiyiz. Biz kendimize sahip çıkacağız. Meclis’e geldiğimiz de sizin sözünüzü taşıyacağız. Kalbimiz sizinle. Bu kayyum düzenine son vereceğiz. Bu topraklar bizim, burası bizim memleketimiz, söz sahibi de biziz. Siz bize güç verirseniz biz de güçlü oluruz. Kürtler bu seçimde birlik olmalı ve bu saldırılara cevap olmalı” diye konuştu.

Seçim sürecinde sandıkların korunması gerektiğini ifade eden vekil adayı Ceylan Akça da “Köylerimiz her şeyi biliyor onlara bir şey söylemeye gerek yok. Yalnızca sandıkta oyların korunmasında rol almalılar. Meclis’e gittiğimizde o odalar sizin için olacak, biz sizin sözünüz için orada olacağız. Umarım sizin verdiğiniz güvene layık olabiliriz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken güçlü olmalıyız. İkna olmayan arkadaşlarımızı da ikna etmeliyiz” dedi.

HDP İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy ise, Kürt mücadelesinin direniş tarihi yazdığını ve yazmaya devam ettiğini dile getirdi. Atasoy, bu seçimin çok önemli olduğunun altını çizerek, “Sizin mücadelenizle bu faşizme cevap vereceğiz. AKP-MHP’yi hak ettiği yere göndereceğiz. Yeni bir yaşamın kapısını birlikte açacağız” ifadelerinde bulundu.

MAHALLELERDE HALKLA BAYRAMLAŞMA

Adaylardan Sevilay Çelenk, Azad Barış, Mehmet Kamaç, Yeşil Sol Parti İl Eşsözcüsü Pınar Tekin, Yenişehir İlçe Eşbaşkanı Naşit Batı'nın da aralarında olduğu heyet, Yenişehir ilçesine bağlı Kamişek (Güvender), Ayneti Jorîn (Yüksek ) ve Orta Ayneti (Bahçelievler) kırsal mahallelerinde halkla bir araya gelerek bayramlaştı.

Ayneti Jorîn köyünde konuşan vekil adayı Mehmet Kamaç, “Defalarca Kürtlerin dallarını, filizlerini kırmaya çalışsalar da Kürt iradesi o kadar büyük ki şu anda büyüyüp çınara dönüştü. Geçmiş yılda kırılmayan bu irade, gelecek yüzyılda kendisini yeniden inşa edecek ve dünya milletleri içerisindeki saygın yerini alacak. Bu konuda 2023 seçimleri bir tarihi dönüm noktasıdır" dedi.
Aynetî Jorîn ve Kamişek (Güvender) köyünde halka seslenen aday Azad Barış ise, “Dosta düşman da bilsin ki vardık, var olacağız ve bu mücadeleyi yükselteceğiz. Bunların hepsini göndereceğiz, biz Şeyh Said'in torunlarıyız, dağlarda açacak olan çiçekler kadar sayımız çok. Bahar bizi bekliyor, 14 Mayıs’ta biz kazanacağız" diye konuştu.