Yeşil Sol Parti'den aralıksız seçim çalışması

Yeşil Sol Parti, seçim çalışmalarını bayramda da kesintisiz devam ediyor. Etkinliklerde, "Bayramı da 14 Mayıs’ta kutlayacağız" mesajı verildi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin (Yeşil Sol Parti), Bursa milletvekilli adayları, Gürsu ilçesinde esnaf ve ev ziyaretleri yaptı. Gemlik pazarında ise seçim standı açıldı. Stant açılışına katılan vekil adaylarından Ceylan Erol Erdoğan, partililerle seçim bildirileri dağıttı. 

Yeşil Sol Parti İl yöneticileri ve milletvekilleri adayları, Ramazan Bayramı dolayısıyla da Muş Kızılağaç Beldesi ve Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni (MUŞKIDER) ziyaret etti. Dernek yöneticileri tarafından karşılanan partililer, seçime dair görüş alışverişinde bulundu. 

 

TEKİRDAĞ 

Yeşil Sol Parti'nin Tekirdağ İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında halkla buluştu. Milletvekilli adayı Muazzez Orhan Işık ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) il yöneticileri, Van Çevre İller Derneği’nde halkla bayramlaştı. Milletvekili adayı Işık, “Umut ediyorum ki bu bayram özgürlüğe vesile olur. Bir diğer bayramı da 14 Mayıs’ta kutlayacağız” dedi. 

 

ÊLIH 

Yeşil Sol Parti Êlih İl Örgütü tarafından gerçekleştirilen bayramlaşma programı mitinge dönüştü. Bahçelievler Mahallesi’ndeki seçim lokalinde gerçekleşen bayramlaşma programına, Halkların Demokratik Partisi (HDP)  Kadın Meclis Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, kentin adayları Zeynep Oduncu, Ekrem Baran, Mehmet Rüştü Tiryaki, TJA, Barış Anneleri Meclisi ve Başak Demirtaş katıldı. 

Bayramlaşmada sık sık, “Bijî Serok Apo”, “ Bijî berxwedana zindanan”, “Direne direne kazanacağız”, “Jin, jiyan, azadî” ve “Erdoğan istifa” sloganları atıldı.

Programda konuşan Başak Demirtaş, Êlihlilerin Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, “Batman’da birçok ilimiz gibi bizim gurur kaynağımız. Çünkü bu kadar zulüm görmesine, bu kadar eziyet çekmesine rağmen tek bir gün dahi adım atmadı ve rekor oranda iradesinin arkasında durdu. Şimdi 14 Mayıs günü geliyor. Bütün bu yaşananlar için hesap sorma vakti geliyor. Hepimiz seçim günü gelinceye kadar canla başla çalışacağız ve 5’ini de meclise göndereceğiz. Batman halkı bu seçimde Yeşil Sol Partimize 5’i bir yerde hediye ederek farkını ortaya koyacaktır. Partimiz yalanlara ve tehditlere asla kanmaz, kim hangi kirli oyunu oynarsa oynasın, Batman haklı bu seçimde beş tane vekilini Meclis’e gönderecek. İnanıyorum ki zindanların kapısını, barışın, huzurun önünü sizler açacaksınız. Tüm halkımızın Ramazan bayramını kutluyorum” dedi. 

Program, çekilen halaylar ve bayramlaşma ile son buldu.