Mayalara ait kayıp bir uygarlık bulundu

Honduras'ın doğusundaki ormanlık alanda Mayalara ait farklı bir uygarlığın izleri bulundu.

Honduras'ın doğusundaki ormanlık alanda Mayalara ait farklı bir uygarlığın izleri bulundu.

Ulusal Antropoloji ve Tarih Enstitüsü Müdürü Virgilio Paredes, Honduras'ın başkent Tegucigalpa'nın 320 km kuzey doğusundaki Mosquitia bölgesinde ortaya çıkarılan objelerin sanatsal ve teknik açıdan üst düzey bir gelişmeyi ifade ettiğini söyledi.

Arkeolog Paredes, insanlar veya jaguarları temsil eden heykeller bulunduğunu söyledi. Tarihi site, altı yüzyıldır hiç kimsenin uğramadığı çok sığ bir ormanlık alanda bulunuyor.

52 tarihi eser ile bir piramit ve başka yapılara ait izleri ortaya çıkaran arkeologlar, kaybolmadan önce ikiz iki şehrin burada geliştiğini kaydediyor.

Ancak buranın 16. yüzyıldaki İspanyol fatihlerin ilk olarak kullandığı Beyaz Şehir, ya da Amerikalı maceracı Tehodor Morde'un ün kazandırdığı Tanrı-Maymun Şehri olup olmadığını söylemek için henüz çok erken. Amerikalı maceracı Morde, 1939 yılında Tanrı-Maymun şehrini keşfettiğini söylemiş, ancak tam olarak yerini söyleyemeden ölmüştü.

Arkeolog Paredes, "Bildiğimiz şey, bu sitenin çok yoğun nüfuslu iki şehri barındırdığıdır" dedi.

Yıkıntı halindeki bu yapıların 1000 ila 1200 yılları arasında inşa edildiği sanılıyor. Araştırma Honduras ve Amerikalı arkeologlar tarafından yürütüldü.