GÖRÜNTÜLÜ

Stêrk ve Medya Haber TV: Halkımız televizyonların bulunduğu alana akın etmeli

Stêrk ve Medya Haber TV Danışma Kurulu, Belçika polisinin televizyon stüdyolarına yönelik baskınını kınayarak, “Halkımızı bu hukuksuz ve yasa dışı baskını durdurmak için televizyonların bulunduğu yere akın etmeye çağırıyoruz” dedi.

TELEVİZYONLARA POLİS BASKINI

Stêrk ve Medya Haber TV Danışma Kurulu, baskınlara ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Son dönemde Türk devletinin Kürt soykırımına ilişkin oluşturduğu konsept hayata geçirilmeye çalışılıyor. Türkiye ABD, Türkiye ile Irak ve İran ziyaretleri, yine KDP ile yapılan antlaşmalar, tüm bunlara bağlı olarak Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ve Barzanileri ziyaret etmesi, bu soykırım konseptinin hayata geçirilmesine dönük son girişimlerdir. Metîna'ya dönük yapılan işgal saldırısı ise bu soykırımın askeri boyutunu oluşturmaktadır.

Bu konseptin uluslararası bir saldırı konsepti olduğu kesindir. 23 Nisan'da gece saat 02.00 civarında Belçika’da bulunan Medya Haber ve Stêrk TV stüdyolarına yapılan baskın bunun en somut kanıtıdır. Televizyonlarımız şu an yüzlerce polis tarafından işgal edilmiştir. Kürt halkının sesini kesme amacıyla yapılan baskına sessiz kalmamız mümkün değildir.

Halkımızı bu hukuksuz ve yasa dışı baskını durdurmak için televizyonların bulunduğu yere akın etmeye çağırıyoruz."