HDP’li adaylar Azadi Hareketi ve VAKAD'ı ziyaret etti

Seçim çalışmalarını sürdüren HDP Van Milletvekili adayları Azadi Hareketi Derneği ile VAKAD’ı ziyaret etti.

Seçim çalışmalarını sürdüren HDP Van Milletvekili adayları Azadi Hareketi Derneği ile VAKAD’ı ziyaret etti. Ziyaretlerde yapılan konuşmalarda Kürtler arası ittifakın önemine işaret edilerek, seçim barajının aşılması için ortak mücadele yürütüleceği belirtildi.
HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva,  HDP Van Milletvekili adayları Lezgin Botan, Adem Özcaner, Selami Özyaşar ve Remzi Özgökçe seçim çalışmaları kapsamında ilk olarak HDP ile ittifak yapan Azadi Hareketi Derneği’ni ziyaret etti.

'BARAJIN AŞILMASI İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ'

Ziyaret sırasında ilk olarak söz alan Azadi Hareketi Van Genel Sekreteri Abidin Engin,  ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Azadi Hareketi ve HDP’nin seçimlere ittifak olarak girmesinin kendilerini oldukça sevindirdiğini söyledi. Aynı şekilde kamuoyunun da bu ittifaka çok anlam verdiğini dile belirten Engin,  "Bu ittifak Kürtler, Kürdistan ve tüm Ortadoğu halkları için çok önemlidir. Bizler de bu hassasiyeti taşıyoruz. Biz bu ittifaka bir konsensüs ile  girdik. Biz de HDP’nin bu barajı aşması ve 1923’ten bu yana süren asimilasyon politikalarına son verilmesini istiyoruz. Kürtlerin birlik, beraberlik içinde kendi ilkelerini oluşturacağına dair bir inanç içerisindeyiz. Bu nedenle yüzde 10 barajının aşılması için çok çalışacağız" şeklinde konuştu.

'İTTİFAK ZAFER NİTELİĞİNDE'

HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva da, 'her şeyden önce insanı esas alan bir hareket olduklarına' dikkat çekerek,  Azadi Hareketi ile yapılan ittifakın da bu anlamda önemli olduğunu vurguladı. İttifakla beraber Azadi Hareketi'nden güç alacaklarını dile getiren Hayva,  "Bu ittifak bir zaferdir. Bunu böyle görüyoruz" diye ekledi.
HDP Van Milletvekili adaylarından Lezgin Botan ise, söz konusu ittifakın sadece bir seçim ittifakı olmadığını belirtti. Botan, "Kürdistan’da seküler ve muhafakazar kesim ağırlıktadır. İki eğilimin bu ittifakı tarihsel açıdan da çok önemlidir. Kürtlerin düşmanları  bugüne kadar Kürtler arasındaki dağınıklıktan çok faydalandılar. Biz bu vahameti yaşadık ve hala da bazı noktalarda yaşıyoruz. Kürtler şimdi daha hazırlıklı ve bütünlüklü. İşte bunun somut örneği de Azadi Hareketi ile yaptığımız ittifaktır. Bu sadece bir seçim ittifakı değildir. Kürtler arası barış ve demokrasi Kürt düşmanlarına verilmiş olan en güzel cevaptır" değerlendirmesinde bulundu.
HDP Van Milletvekili adayı Selami Özyaşar ise hep birlikte yeni yaşamı inşa edeceklerini söyleyerek, “ Yükümüz ağır ama hep birlikte bu yükü kaldıracağız. İnancımız bu birlikteliğin bizi zafere götüreceğidir. Hep birlikte güzel günler göreceğiz” dedi. 
HDP Van milletvekili adaylarından Remzi Özgökçe de Kürt halkının İslami referanslara önem verdiğini vurguladı. 

'BİRBİRİMİZİN ALTERNATİFİ DEĞİL TAMAMLAYAN UNSURLARIYIZ'

Son olarak söz alan ve Azadi Hareketi ile yapılan ittifak sonucu HDP Van Milletvekili adayı olan Adem Özcaner de,  şunları ifade etti: "Bu ittifak sadece bir seçim ittifakı değildir. Kürdistan’da Müslümanlar bugüne kadar hep bir mücadele içinde oldular. Azadi Hareketi ve HDP birbirinin alternatifi değil, birbirini tamamlayan iki önemli unsurdur. Tüm Kürtlerin Meclis'te temsil edilmesi gerektiğine inanıyoruz.  İstismar noktalarımızı bu ittifaklarla bitiriyoruz. Şeyh Sait, Seyit Rıza, Ahmed-i Xani ve Saidi Kürdi bizim şehitlerimiz ve ortak değerlerimizdir. Seküler, liberal, muhafazakar ve demokratlar hep birlikte hareket edeceğiz. Bu ittifakımız düşmanı tedirgin ediyor."

VAKAD ZİYARET EDİLDİ

HDP heyeti Azadi Hareketi’nin ardından Van Kadın Derneği’ni (VAKAD) ziyaret etti. Burada konuşan VAKAD Aktivisti Zozan Özgökçe,  HDP’nin seçim beyannamesinin halkları sevindirdiğini ifade etti. Barajın aşılmasının ve tüm renklerin Meclis'e taşınmasının önemli olduğunu ifade eden Özgökçe, "Kadın sorunları konusunda Türkiye sürekli geriye gidiyor. Bizlerle HDP ile sürekli iletişim halinde olmak istiyoruz. HDP tüm kadın örgütlerine yakın olmalıdır. Umarım, HDP ile birlikte bu durum gelişir" dedi.
Özgökçe’nin ardından burada konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva, kadın sorununun büyük bir trajediyi içinde barındırdığını belirterek, “Bütün kadın çalışmaları bizim için çok önemlidir ve kesinlikle ayrımcılık yapmıyoruz. Kadın sorunu sadece şiddete uğrayan kadın sorunu olarak ele alınamaz. Biz HDP olarak bilimsel bir perspektif katarak bir mücadele yürütüyoruz. Sorunu neolitik dönemden başlayarak tarihsel süreçle birlikte ele alıyoruz. Kadın toplumda bir iradedir. Bugüne kadar yaptığınız çalışmalardan ötürü de sizlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
 

...