GÖRÜNTÜLÜ

‘Her türlü saldırıya karşı gerillanın yanındayız’

Güney Kürdistan’ın birçok yerinden Kandil’e gelen yüzlerce genç yaptıkları açıklama ile her türlü saldırıya karşı gerillanın yanında olduklarını belirtti.

Gerillaya yönelik saldırı tehditlerine karşı bir araya gelen yüzlerce genç Medya Savunma Alanlarına bağlı Kandil’i bugün ziyaret etti. Kandil’de bir açıklama yapan gençler, gerilla ile dayanışma içinde olduklarını ilan etti.

Açıklamada gerillanın Şengal, Maxmur, Kerkük ve Kürdistan’ın birçok yerinde Kürt düşmanları tarafından gerçekleştirilen saldırılara karşı durduğu ifade edilirken gerillanın bu uğurda şehit verip halkı savunduğu kaydedildi.

Gerillaya yapılan saldırının hiçbir şekilde kabul edilmeyeceğini ifade eden gençler PKK’nin özgür yaşam garantisi olduğunun altını çizdi.

Gençler açıklamada Binali Yıldırım’ın Irak ve Güney Kürdistan ziyaretiyle Kürdistan şehitlerine saygısızlık yaptığını kaydederek, bu ziyarete davet çıkaranlara eleştirilerde bulundu.

Gençler ayrıca Kürdistan’da bulunan ve bu ülkenin sahibi olmayan güçlerin dışarı çıkarılması gerektiğini gerillanın olması gereken yerde olduğunu da ifade etti.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Bu temelde güney Kürdistan ırak hükümetine işgalci Türk devlet güçlerini bu topraklardan çıkarsınlar. Biz hiçbir şekilde işgalci güçlerin bu topraklarda kalarak şehitlerimizin kanlarına saygısızlık yapmasını kabul edemeyiz. Basın üzerinden PKK’nin güney Kürdistan’ın egemenliğine kast etmiş diyenler, Türk devletinin güney Kürdistan topraklarını bombardımana tabi tutarak sivil halkı katletmesine ve güneyin egemenliğine kast etmesine karşı çıksınlar. Türk devleti Kürdistan dağlarını bombalayıp sivilleri katletmesine rağmen, güney hükümeti şimdiye kadar terk bir sefer dahi karşı tutum almadı.”

Açıklamanın sonunda Kandil’in Kürdistan’ın kalesi olduğu vurgulanarak “gerilla tüm Kürdistan’ın savunma gücüdür. Onun için biz de gerillanın yanında olduğumuzu belirtiyoruz” denildi.