Kayyumun yalanı yatsıya kadar...

AKP’li kayyumun usulsüzlükle suçladığı DBP’li Edremit Belediyesi, 22 kere denetlendi. Belediyenin hakkında bir soruşturma dahi açılamadı.

Van’ın Edremit Belediyesi'nde kayyuma kayyum olarak atanan Atıf Çiçekli’nin ‘8.5 trilyonu nereye harcadılar’ diyerek suçladığı Edremit Belediyesi'nin 1 yılda 5 kez sayıştay ve 17 kez müfettiş tarafından denetlendiği ve tek bir idari soruşturmanın açılamadığı ortaya çıktı.

AKP İl Yönetimi ile sorunlar yaşadığı için Edremit Belediyesi'nde kayyum İbrahim Özkan’ın yerine kayyum olarak atanan Atıf Çiçekli, ilk 'iş' olarak DBP’li Edremit Belediyesi hakkında iddialarda bulundu. Bir haftada 9 işçinin işine son vererek işçi kıyımı yapan Çiçekli, DBP’li belediyeyi işçi primlerini yatırmayarak işçileri mağdur etmekle suçladı. Kayyum Çiçekli ayrıca AKP’li yetkililerinin sık sık söylediği "O kadar para nereye gidiyor’ şeklindeki söylemini de tekrarladı. Ancak Edremit Belediyesi Eylül 2015 ve kayyum atanan Eylül 2016’ya kadar 17 müfettiş ve 5 sayıştay denetlemesinden geçti. Ancak bu denetlemelerin ardından herhangi bir usulsüzlük bulunamadığı için tek bir idari soruşturma açılamadı.

'BÜTÇEMİZ HALKLA BİRLİKTE HAZIRLANDI'

İddiaların ardından görüştüğümüz DBP’li Edremit Belediyesi yetkilileri, “Van’ın Edremit ilçesinde kayyuma kayyum olarak atan Atıf Çiçekli göreve geldiği ilk hafta belediyemiz hakkında çeşitli iddialarda bulunmuş ve halkın oylarıyla seçilmiş DBP’li belediyeyi gayrimeşru göstermeye çalışmış, ‘Çamur at, izi kalsın’ mantığıyla çeşitli söylemlerde bulunmuştur" dedi. Yetkililer, şu açıklamaları yaptı: "Halkımızın oylarıyla seçilmiş belediyemizi zorla gasp edenler asla halkımızın muhatabı değildir. Muhatabımız olmayan bu tür işgalci zihniyete cevap vermeyi kendimize zül olarak addetmemize rağmen halkımıza karşı olan sorumluluğumuzun gereği olarak açıklamada bulunuyoruz. Edremit Belediyesi'nin meşru oylarıyla seçilen bizler, göreve geldiğimiz tarihten 11 Eylül 2016'ya kadar yerel yönetim ilkelerimiz olan halka dayalı, eşit, katılımcı, şeffaf belediyecilik anlayışıyla hareket ettik. Tüm kamuoyu, basın bu sürecin tanığıdır. Her yıl halka her şey şeffaf bir şekilde açıklandı, bütçemiz bile halkla birlikte hazırlandı. Bütçe tablosunu halkımızla paylaştık.”