Şengal Meclisi: Êzidi halkını Önder Apo’yu sahiplenmeye çağırıyoruz

Şengal Kurucu Meclisi açıklamasında, “Önder Apo’ya yönelik gerçekleştirilen komplo Êzidi halkına yönelik gerçekleştirilen komplodur. Bu nedenle Önderliği en fazla sahiplenecek olanda Êzidî toplumudur.” denildi.

Şengal Kurucu Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası 15 Şubat komplosunun 18’inci yıldönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Önder Apo’ya yönelik gerçekleştirilen komplo Êzidi halkına yönelik gerçekleştirilen komplodur. Bu nedenle Önderliği en fazla sahiplenecek olanda Êzidî toplumudur.” denildi.

Şengal Kurucu Meclisi açıklaması şöyle:

“Kürt halkı özgürlüğü ve hakları için yıllardır mücadele ediyor ve eşsiz bir direniş sergiliyor. 15 Şubat 1999 tarihinde uluslararası hegemonik güçler haince gerçekleştirdikleri komployla Önder Apo’nun şahsında bu mücadeleyi yok etmek istediler. Komplocular, Önder Apo’nun esaretiyle fikirlerin ve felsefesinin de yok olacağını hesaplıyorlardı fakat, Önder Apo’nun felsefesinin milyonların kalbinde yer aldığını hesaplamadılar. Bu nedenle yüzlerce kahraman bedenini ateş topuna çevirerek komploya karşı durdu. Bu kahramanca direniş Önder Apo’nun felsefenin insanlar için ne kadar güçlü ve değerli olduğunu göstermektedir.

Önder Apo, İmralı’daki direnişi ve duruşuyla uluslararası komplocu güçlerin planlarını boşa çıkarmıştır. Önderlik bir kişi olabilir fakat demokratik ulus paradigması, bütün dünya halklarını, inanç, kültür ve insanlık tarihini kapsıyor. Bunun en iyi örneği halkların istikrar ve eşitlik içinde yaşadığı Rojava devrimidir. Bu nedenle Önder Apo, insanlık önderi ve insanlık değerlerinin en doğru temsilidir diyoruz.

3 Ağustos 2014’te kendilerini Şengal’in sahibi olarak gören güçler ve partiler bizleri katliamla yüz yüze bırakıp kaçarken, Êzidi halkını Ferman’dan (Katliam) kurtaran Önder Apo’nun savaşçıları oldu. Önder Apo, dört duvar arasında olmasına rağmen düşüncesi ve ruhunda her zaman Êzidi halkıyla birlikte oldu. Önder Apo, kendisiyle yapılan görüşmelerde defalarca Şengalin savunmasına dikkat çekerek, Êzidixan’ın savunulması çağrısını yaptı. Fakat bazı güçler buna izin vermeyerek bu düşünceye engel çıkardılar. Bugün Şengal irade sahibi olmuştur ve kendi kararlarını kendisi almaktadır. Şengal halkının iradeleşmesi ise Önder Apo sayesinde gerçekleşmiştir. Şengal, Önder Apo’nun düşünceleri temelinde örgütlenecektir. Eğer bugün Önderliğin düşünceleri ve felsefesi olmasaydı Êzidilerin varlığından da söz edemezdik.

Bu nedenle Önderliği en fazla sahiplenmesi ve eylem içinde olması gereken Êzidi halkıdır. Dünyanın her tarafındaki Êzidi halkını durmadan, ara vermeden Önder Apo’yu sahiplenmeye çağırıyoruz. Çünkü Şengal’in özerkliği ve özgürlüğü Önder Apo’nun özgürlüğüyle mümkündür. Bu nedenle Önder Apo’nun özgürlüğü Êzdixan’ın özgürlüğüdür diyoruz. Her bir Êzidi bütün gücüyle Önder Apo’yu sahiplenmelidir.”