Van’da ‘HAYIR’ çalışmaları hızlandı

HDP ve DBP Van il örgütlerinin "HAYIR" çalışmaları sürüyor. HDP-DBP il ve ilçe yöneticileri ile milletvekilleri mahalle mahalle, kapı kapı, sokak sokak dolaşarak referandumda Hayır oyu kullanmanın önemini anlattı.

HDP ve DBP yöneticileri bugün Van’ın Tuşba, Edremit, Özalp ve İpekyolu ilçelerinde referandum çalışmalarına devam etti. Referandumda "Hayır" oyu için destek istedi.  

TUŞBA

Van’da kadın öncülüğündeki Hayır kampanyası Tuşba İlçesine bağlı Kömürcüler ve Oduncular Sitesi ile Samancılar Pazarı ziyaretleriyle sürdü.

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe'nin katılımıyla gerçekleştirilen ziyaretlere halk yoğun ilgi gösterdi. Esnaflarla sohbet eden Özgökçe, halktan "Hayır" için destek istedi.

Esnaf ziyareti ardından, Seyrantepe mahallesinde bulunan konteyner kentte kadınlarla bir araya gelen Özgökçe, anayasanın 18 maddesi üzerine konuştu. Özgökçe, "Referandumda evet çıkarsa tek bir adam yönetecek. Bir savaş kararı alınırsa bu savaşta da bizim çocuklarımız ölecek. İdam yasası ise biz Kürlerin aleyhine olacak. Buna dur demek için biz kadınlar sandıkta doğru kararı verelim” dedi.

EDREMİT

HDP Van Milletvekili Adem Geveri ise Edremit’in Köprüler ve Dönemeç köyleri ile mezralarını ziyaret etti. Geveri yaptığı konuşmalarda referandumdan "Hayır" çıkması halinde ülkenin normalleşme yolunda önemli bir adım atacağını söyledi.

ÖZALP

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan’da Özalp’taydı. Burada esnaf ve mahalle ziyaretlerinde halkla bir araya gelen Botan, referandumun önemine değindi. Bu referandumun kaderini Kürt halkının belirleyeceğini kaydeden Botan “16 Nisan’da tüm halkımızı sandık başında görev almaya ve sandıklara sahip çıkmaya çağırıyorum” diye konuştu.

 İPEKYOLU

HDP ve DBP İpekyolu ilçe örgütleri de Kevenli TOKİ’de çat kapı ziyaretleri gerçekleştirerek, referandumda "Hayır" için destek istedi.