GÖRÜNTÜLÜ

Van pazarındaki esnaf da ‘HAYIR' diyecek

Her gün bir başka mahallede semt pazarı kuran esnaflar, referandumda ‘Hayır’ diyeceklerini açıkladı.

Van merkez ilçelerinde her gün bir başka mahallede seyyar semt pazarı kuran esnaflar, 16 Nisan'daki referandumda ‘Hayır’ oyu kullanacaklarını gerekçeleriyle birlikte açıkladı.

Pazar esnaflığını 5 yıldır yapan Abdullah Atabey, esnafın çok zor durumda olduğunu belirterek, “Esnafın anası ağlardı. İktidarın adamları İŞ-KUR ve ihaleler alıyorlar. Bizim gibi garibanlar da alt sınıf olarak sömürülüyoruz. İktidarın yaptığı adaletsizliğine 'HAYIR' diyeceğiz. Akan kanın durması için ve işsizlik sorununun çözülmesi için 'HAYIR' diyeceğiz. Onun nasıl 7 Haziran'da tahtını sallamışsak bu kez de tahtını sallayacağız" şeklinde konuştu.

'DEMOKRASİ VE İŞSİZLİK SORUNU İÇİN...'

Semt pazarının 15 yıllık emeklisi Daim Şen, demokrasi, barış ve işsizlik sorununun çözümü için ‘Hayır’ diyeceğini söyledi.  Şen konuşmasının devamında şunları belirtti: "Halkımız ve çocuklarımızın geleceği için ‘Hayır’ diyoruz” dedi. 

Pazarda İslami kimliği ile tanınan Sinan Çelik, “Türkiye'nin sorunları ‘Evet’ demekle çözüleceğini sanmıyorum. 'Evet' çıkarsa sorunlar daha da derinleşecektir. Allah’tan dilerim ki, hakkımızda ne hayırlısıysa o olur. Kürt-Türk halkı için en hayırlısını dilerim” dedi. Çelik de 'Hayır' diyeceğini açıkladı.

'TÜM HAKSIZLIKLARA KARŞI...'

Semt pazarına alışveriş yapan Perihan Gülmez, kendisinin HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ'ı çok sevdiğini belirterek, iradelerinin haksız yere gasp edildiğini söyledi. Yapılan tüm haksızlıklara karşı en iyi cevabın ‘Hayır’ oyu kullanmak olduğunu kaydetti. 

GENÇLER DE 'HAYIR' DİYOR

Üç tekerlekli araba üzerinde eşya satan Ahmet Demir ise Kürtçe konuşmasında 'Hayır' diyeceğini açıkladı.

Gençler ise özgürlük ve demokrasi için 'Hayır' diyeceklerini söylediler.