'14 Temmuz şehitlerine sahip çıkmak Abdullah Öcalan'a ve gerillaya sahip çıkmaktır'

İsveç'in güneyinde yer alan Helsingborg şehrinde 14 Temmuz şehitleri anıldı. Anmada "14 Temmuz şehitlerine sahip çıkmak Abdullah Öcalan'a ve özgürlük savaşçılarına sahip çıkmaktır" mesajı verildi.

14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu şehitlerini anmak için Skåne Demokratik Toplum Merkezinin çağrısı ile bu bölgede yaşayan Kurdistanlılar, İsveç'in güneyinde yer alan Helsingborg şehrinde bir araya geldi.

Anma etkinliğinde başta Hayri Durmuş, Kemal Pir, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek şahsında tüm özgürlük şehitleri için saygı duruşu yapıldı.

Etkinlikte konuşan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın avukatlarından Cüneyt Caniş, Abdullah Öcalan'ın 14 Temmuz şehitlerini Kürdün varlık yokluk savaşında galip gelen devrimciler olarak adlandırdığını aktardı.

Kürt Halk Önderi'ne sahip çıkmaya çağıran ve KDP ihanetine tepki gösteren Caniş, "14 Temmuz şehitlerine sahip çıkmak demek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a sahip çıkmak demektir. Bütün zorlu şartlarda muazzam direniş gösteren özgürlük savaşçılarına sahip çıkmak ve Kurdistan özgürlüğüne sahip çıkmak demektir" dedi.

Etkinlikte 14 Temmuz şehitlerini anlatan sinevizyon da izlendi.