15 Şubat’a kadar sürekli eylem-YENİLENDİ

Avrupa Demokratik Güçbirliği ve Kurdistani örgütler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride karşı 1-15 Şubat arasında bir dizi eylem gerçekleştirecek.

Avrupa Demokratik Güçbirliği ve Kurdistani örgütler, tecride karşı 1-15 Şubat tarihleri arası eylemleri için çağrı yaparak güç vermeye davet etti. 


Avrupa Demokratik Güçbirliği tarafından bir basın toplantısıyla gerçekleştirilen açıklamada, bugün başlayan ve 15 Şubat’a kadar sürecek eylem seferberliğiyle ilgili şunlar belirtildi: “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, uluslararası komplo sonucu İmralı Ada Hapishanesinde tutsak edilişinin 24 yılı geride kaldı.

Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen ağır tecrit ve işkence, onu siyasi iradesi olarak kabul etmiş Kürt halkının özgür ve demokratik yaşam mücadelesine ve bir halk olarak varlığını sürdürmesine karşı geliştirilen kapsamlı bir saldırıdır.

Yalnızca Kürt halkı değil, dünyanın dört bir yanındaki çeşitli kesimlerin ve kitlelerin de Abdullah Öcalan’ın fikirleriyle somutlaşan demokratik ve adil bir dünya arayışına yönelimdir. Uluslararası komplocu güçler, Abdullah Öcalan’ın Kürt halkının özgürlük tutkusu olmasını engellemek istediler.

Sayın Abdullah Öcalan'ın üzerindeki mutlak tecrit, bütün direnme dinamiklerine yönelik saldırı ve tecrittir. Tecritle beraber hapishanelerde artan baskı, ağır hasta olan, zindanlarda kalmaması gereken, infazı yakılan devrimci, yurtsever tutsaklar ve özellikle ağır hasta tutsaklar birer birer katledilmektedir.

Abdullah Öcalan şahsında halklara yönelik bu komplonun gerçekleştiği 15 Şubat, halklar tarafından ‘Kara Gün’ olarak tanımlanmıştır.

Bu nedenle Sayın Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına karşı gerçekleştirilen uluslararası komplo ve Tecrit 15 Şubat günü, aynı zamanda bir Kürt soykırım günüdür. Bugüne denk gerçekleştirilen en kapsamlı soykırım hedefli saldırıdır.

Uluslararası komplonun bir devamı olarak uygulanan tecrit uluslararası bir karakterde sürmektedir. Tecrit kapitalist modernite tarafından yönetilmektedir. İmralı işkence siteminde sürdürülen tecrit karşısında CPT ve tüm uluslararası kurumların sessizliği bu nedenledir. Önder Abdullah Öcalan tüm evrensel ilke, kural ve hukuktan yoksun bırakılarak tecrit sürdürülmektedir.

Sayın Abdullah Öcalan’ın kendi ifadesiyle ABD, İngiltere ve İsrail’in başat rol oynadığı, Rusya ile birlikte Yunanistan, İtalya ve Almanya gibi Avrupa devletlerinin de irili ufaklı rol aldığı bu uluslararası komplo, başından bu yana Türk devletine biçilen gardiyanlık görevine bağlı olarak ağırlaştırılmış ve derinleştirilmiş tecrit biçiminde devam ettirilmek istenmektedir.

Abdullah Öcalan’ın dünya ile bağlantısı koparılarak sesinin çıkmasını engelleyen Türk devleti, tüm evrensel ilkeleri, hatta kendi hukukunu bile çiğneyerek özel bir tecrit sistemi yaratmıştır.  Bu sistemde hiçbir hak ve hukuk olmadığı gibi sağlık, güvenlik ve yaşam koşulu da yoktur. Tamamen Türk devletinin Kürt düşmanlığına dayalı Kürtlerin soykırımı dayatılmaktadır. Tüm bunlara rağmen, 24 yıldır her fırsatta sonuna kadar direneceğini ifade eden Öcalan’dan, son 23 aydır hiçbir haber alınmamıştır. Sağlığı ve güvenliğinin nasıl olduğu bilinmemektedir. Sürdürülen bu ağırlaştırılmış tecrit karşısında Avrupa Konseyi, CPT, AİHM, BM ve diğer tüm uluslararası kurumların sessizliği, sadece komplonun değil, tecridin de uluslararası boyutunu ortaya koymaktadır.

Abdullah Öcalan, uluslararası antlaşmalarla toprakları 4 parçaya bölünerek sömürgeci devletlerin zulmü altında asimilasyona terk edilen ve kimliği inkâr edilen Kürt halkının demokrasi ve özgürlük mücadelesinin öncüsüdür.

Komploda ve tecritte rol alan tüm güçler de bunu bilmekte ve kabul etmektedirler.

Abdullah Öcalan’ın İmralı’da yürüttüğü direniş ve geliştirdiği paradigma ise dünyaya yayıldı ve evrenselleşti. Böylece kadınlar ve halklar, ‘Jin, Jiyan, Azadî’ sloganı etrafında birleşip hak arayışını büyüttü; Kurdistan Özgürlük Mücadelesi uluslararası düzeyde tanındı ve desteklendi; Kurdistan’da yaşayan tüm etnik ve inanç gruplarının, kendilerini özgürce katabildiği demokratik konfederal sistem inşa edildi; kapitalist moderniteye karşı demokratik modernite somut bir alternatif olarak hayata geçirilmeye başlandı.

Özellikle son yıllarda dünya çapındaki sendika, kurum ve şahsiyetler tarafından oluşturulan inisiyatifler ve gerçekleştirilen eylem, kampanya ve mücadelelerle Sayın Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecride dikkat çekilmiş, komplo, uluslararası tüm alanlarda teşhir edilmiştir.

Kurdistan ve Ortadoğu merkezli devam eden, bugün ise NATO ve Rusya arasındaki emperyalist ve sömürgeci çıkar ve planların öne çıktığı Üçüncü Dünya Savaşı’nın yaratacağı olumsuz etkileri yıllar öncesinden öngören ve buna karşı, yine Kurdistan ve Ortadoğu merkezli dünya çapındaki çözüm önerilerini geliştiren Abdullah Öcalan’ın, bu rolünü oynayabilmesi için de fiziki özgürlüğü talep edilmiş, bunun bölge ve dünya barışı için önemi defalarca dile getirilmiştir.

Bu çerçevede,Avrupa Demokratik Güç Birliği olarak aşağıda imzası olan bizler; 15 Şubat’ta 25. yılına girecek olan uluslararası komplonun ve onun en önemli ayağı olan ‘uluslararası tecridin’ derhal sonlandırılması; başta BM, Avrupa konseyi ve CPT olmak üzere tüm uluslararası kurumların, Türk devleti eliyle gerçekleştirilmek istenen bu soykırıma ortak olmamasını, işlenen bu insanlık suçundan dönülmesini ve kurulduklarını iddia ettikleri evrensel insan hakları ve demokrasi ilkelerinin gerekli kıldığı rolü oynamalarını talep ediyoruz.

Avrupa Demokratik Güç Birliği olarak 1 Şubat itibariyle başlatacağımız 1-15 Şubat “ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK! HEMEN ŞİMDİ” Kampanyası’na tüm uluslararası kurumları, sendikaları, siyasi partileri, demokrasi ve insan hakları aktivistlerini; kısacası tüm ‘demokratik modernite güçlerini’, meydanlardan dijital medyaya dek geliştirilecek olan bu kapsamlı çalışmaya, 14 Şubat Akşamı Dijital Platformlarda Amed Saati 20:00 de startını vereceğimiz Hashtaga seferber olup aktif biçimde katılmaya çağırıyoruz.

Çağrıcı Örgütler ve Kurumlar:

1.     Alternatif Karadeniz İnisiyatifi

2.     Avrupa Demokratik Dersim Birlikleri Federasyonu (ADEF)

3.     Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK)

4.     Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E)

5.     Avrupa Devrimci Demokratik Komün İnisiyatifi (ADDKİ)

6.     Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-KON)

7.     Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJKE)

8.     Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK)

9.     Avrupa Devrimci Komün Meclisleri (ADKM)

10.   Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA)

11.   Dersim İnşa Kongresi (DİK)

12.   Avurpa Ezidi Koordinasyonu

13.   İç Anadolu Kürtleri Platformu (PKAN)

14.   Maraş Dernekleri Federasyonu (MARDEF)

15.   Mezopotamya Halk Kongresi, 

16.   Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP)

17.   Nor Zartonk - Avrupa

18.   Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi – Avrupa (SYKP Avrupa)

19.   Xeta Sor

20.   Yaşanacak Dünya

21.   Yeşil ve Sol  Parti Avrupa

22.   Tevgêra GORRAN

23.   Kongra Star (Rêxistna Jin Rojava, Bakur-Rojhilatê Sûryê) Europe

24.   Partiya Zahmetkêşan – Başûr

25.   Partiya demoqrat a Kurdiya sûrî( Rêxistina Europa).

26.   PADÊ (Partiya Azadî û Demokrasiya Êzîdiya)

27.   Tevgêrê Azadî

28.   PYD (Partiya Yekîtiya Demokrat)

29.   PÎK (Partiya islamiya Kurdistan)

30.   KKP ( Partiya Kominista Kurdistan)

31.   Tevgera Kawa

32.   PJAK(Partiya Jiyana Azada Kurdistan)

33.   Yakyatî Şorşgêrî Kurdistan

34.   KODAR  (Civaka Demokratîk û Azada Rojhelatĕ Kurdistan)

35.   KJAR (Civaka Jinên Rojhelatî Kurdistan)

36.   Platforma Horam

37.   Plattform Zagros

38.   Plattform Yarsan

39.   Yarî Kurd

40.   Tevçand (Tevgera Çand û Hunera Kurd)

41.   NAV YEK (Navenda Mal û Komelê êzdiyan)

42.   Enstituta Kurdî – Almanaya

43.   Enstituta Kurdî – Bruksel

44.   MŞD ( Meclîsa Şingal a Derveyî Welat)

45.   YMK ( Yekîtîya Mamostayên Kurdistan)

46.   YES (Yekitiya Êzdiyên Sûri)

47.   Dachverband der Êzidischen Frauenräte

48.   Mezopotamya Halk Kongresi.

49.   Mezopotamya Özgurluk Partisi.

50.   KNK (  Kongreya Neteweyî ya Kurdistanê )

51.   Kurdische Gemeinde Stuttgart e.V

52.   Deutsch Kurdische Forum e.V