15 Şubat Komplosu Cenevre'de protesto edildi

Uluslararası Komplo, 24’üncü yılında Cenevre’de düzenlenen bir yürüyüşle protesto edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 15 Şubat 1999'da gerçekleştirilen Uluslararası Komplo, İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. 

İnsan Hakları Yüksek Komiserliği önünde yapılan açıklamaya Cenevre ve Lozan’dan çok sayıda Kurdistanlı ve dostu katıldı. Kürt Halk Önderi’nin posterlerinin taşındığı ve  lehine sloganların atıldığı eylemde İmralı tecridi kınandı. 

Açıklama sonrası sloganlar eşliğinde Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi'nin bulunduğu Nations meydanına yürüyen kitle, burada miting düzenledi. İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) adına konuşan Sıtkı Demir, öncelikle Kurdistan, Türkiye ve Suriye kentlerinde yaşanan depremi hatırlatarak, depremde yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diledi. 15 Şubat 1999’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında uluslararası bir komplo geliştirildiğini söyleyen Demir, 24 yıldır İmralı’da eşi benzeri görülmemiş bir direnişin sergilendiğine de işaret etti. 

Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkının hedef alındığını söyleyen Kurdistanlı Xoşnav Ata'da Kürt halkının da, gerillanın da önderleri Abdullah Öcalan gibi 24 yıldır direndiğini vurguladı. Gerilla alanlarına yönelik insanlık dışı yöntemlerle saldırı yapıldığını belirten Ata, kimyasal silahlarla yürütülen saldırılara karşı gerillanın iki yıldır direndiğini söyledi. “Uluslararası Komployu bir kez daha lanetliyoruz” diyen Ata, deprem bölgesindeki halk ile dayanışma mesajıyla sözlerini tamamladı.