29 İç Güvenlik Güçleri üyesi için Zürih’te anma

İç Güvenlik Güçleri üyesi 29 şehit için Zürih’te gerçekleştirilen anmada, Uluslararası Komplo sonlandırılmadan devrim kazanımlarının korunamayacağını vurgulayarak, Rojava Devrimi’ne daha fazla sahip çıkma çağrısı yapıldı.

Türk devletinin 4 Ekim günü soykırım saldırısında Dêrik’te şehit düşen 29 İç Güvenlik Güçleri Üyesi için İsviçre’nin Zürih kentinde anma etkinliği gerçekleştirildi.

Rojava Derneği’nde düzenlenen anmaya, Rojava Derneği üyeleri, İsviçre Demokratik Kürt Konseyi CDK-S divan üyeleri meclis eşbaşkanları, şehit aileleri dahil yüzlerce kişi katıldı.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anma etkinliğinde Rojava Derneği adına PYD üyesi Abbas Omer bir konuşma yaptı.

PYD’nin kuruluşunun yıl dönümü olduğunu da ifade eden Omer, “PYD’nin kuruluşunu bir şölenle kutlamak isterdik ancak işgalci Türk devletinin saldırısı sonucu şehit düşen arkadaşlarımızı anmak için buradayız. Şehitler Kürt halkının onurudur. Bizler şehitlerin yolundayız. Bu insanlık dışı saldırılar karşısında asla boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Rojava Derneği Kadın Komisyonu adına konuşan Gülistan Sadun ise Rojava Devrimi’ne saldırılar karşısında ciddi bir duruş ortaya konulması gerektiğini belirterek şunları ekledi: “Önder Apo’nun felsefesi üzerine Rojava’da bir devrim gerçekleşti. İşgalci Türk devleti Rojava Devrimi’nin kazanımlarını yok etmek için her gün saldırı düzenliyor. Buna karşı özellikle kadınlar güçlerini birleştirmeli, yapılan her eyleme aktif katılmalıdır. Rojava’nın kazanımlarını savunmalıyız. Kimse ben rahatım, bize bir şey olmaz demesin. Çocuklarımıza nasıl bir gelecek bırakacağız. Bunun için şehitlerimizin mücadelesine sahip çıkmalıyız.”

ROJAVA ÜÇ PARÇA KURDISTAN’IN UMUDU

CDK-S Divan Kurulu Üyesi Emrullah Bingül şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan öncülüğünde başlayan mücadelede ciddi bedeller verildiğini söyledi. Bingül, “1987 yılında Qamişlo’ya gitmiştim. Misafir olduğum aile, bizim umudumuz Bakur ve Rojhilatê Kurdistan’dır, demişti. Zaman geçti ve Rojava şu an Bakur, Başûr ve Rojhilat’ın umudu haline geldi. Seyîd Riza, Şêx Saîd ve diğer isyanlarda yok edilmek istenilen umut, Rojava ile yeniden yeşerdi. Önder Apo, dört parça için mücadele etti ve şu an ortak bir mücadeleden bahsedebiliriz. Bu mücadele daha da büyüyecektir. Biz şehitlerimizin bize miras bıraktığı sürdüreceğiz” dedi.

ŞEHİT XWÎNRÊJ’İN AİLESİ KONUŞTU

Dêrik’te katledilen 29 şehitten biri olan Şehit Xwînrêj Temê’nin ailesi adına Abdulhadî Temê bir konuşma yaptı. Xwînrêj’in uzun süreden beri asayiş işinde görev yaptığını belirten Abdulhadî Temê, “O her alanda mücadele yürüttü. En son uyuşturucu satanlarla ve Rojava’da karışıklık yapanlara karşı yürütülen çalışmanın içinde oldu. Şehit sadece bizim şehidimiz değil bu halkı şehididir. Bütün halkımın başı sağolsun dedi. 

Şehit Xwînrêj Temê’nin babası Mihemed Temê ise telefon üzeri bağlanarak taziyeye gelenleri selamladı. 

Şehit ailesinin konuşması esnasında duygusal anlar yaşandı.

ULUSLARARASI KOMPLO BOŞA ÇIKARILMADAN KAZANIMLARI KORUYAMAYIZ

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Bölgesi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Yardımcısı Hesen Koçer de anmaya görüntülü katılarak mesaj verdi. İşgalci Türk devletinin amacının Kürtlerin kazanımlarını yok etmek olduğunu belirten Koçer, “İşgalci Türk devleti Rojava’daki kazanımları yok etmek elinden geleni yapıyor. Şehit düşen bu arkadaşlarımız Rojava’da sürdürülen mücadelede etkin bir biçimde yer alıyorlardı. Rojava’yı karıştırmak için çeteleri kullanıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar biz kazanacağız. Avrupa’daki halkımız Rojava Devrimine güçlü sahip çıkmalıdır. Önder Apo’ya yönelik Uluslararası Komplonun yıl dönümündeyiz. Bu komplo boşa çıkarılmadan Rojava’daki kazanımlarımızı koruyamayız. Dört parça Kurdistan ve Avrupa’daki bütün halkımız bu saldırılar karşısında tepkisini ortaya koymalıdır” dedi.

Taziye akşam saatlerine kadar devam etti.