‘’Örgütlü Gençlikle Önderliğin Özgürlüğüne’’ Konferansı 3 Eylül’de

Kurdistanlı ve enternasyonalist gençler, Almanya’nın Dortmund kentinde ‘’Örgütlü Gençlikle Önderliğin Özgürlüğüne’’ şiarıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için bir konferans düzenleyecek.

Kurdistanlı ve Enternasyonalist gençler, "Örgütlü Gençlikle Önderliğin Özgürlüğüne’’ şiarıyla 3 Eylül günü Almanya’nın Dortmund kentine bir günlük bir konferans gerçekleştirecek.

Konferansta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için gençlerin görev ve sorumlulukları tartışılacak. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dünya halklarına umut olan Demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigmasının inşası da bu konferansta ele alınacak.

Konferansa Fransa, Almanya, İsviçre, Avusturya, İngiltere başta olmak üzere Avrupa ülkelerinden yüzlerce gencin katılması bekleniyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan 30 aydır haber alınamadığına dikkat çeken Konferans Tertip Komitesi, konferansa katılım çağrısında bulundu. Komite şu açıklamayı yaptı:

"25 Mart 2021 tarihinden bu yana Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan hiçbir haber alınamıyor. Avukatları, ailesi ve vasilerinin ısrarlı başvuruları sonuçsuz kalıyor. Faşist şef Erdoğan ve küçük ortağı, Medya Savunma Alanları ve Kurdistan’ın diğer bölgelerinde yaşadığı ağır hezimetin intikamını, İmralı İşkence Sistemi’nde tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridi daha da derinleştirerek almaya çalışıyor. Buna karşı Kurdistan Özgürlük Mücadelesinin yaratıcısı ve Önderi Abdullah Öcalan tek bir adım geri atmamış, işgalci ve işkencecilerin zafer hesapları İmralı duvarlarından yüzlerine geri çarpmıştır. Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın Kurdistan halkı ve gençliği için anlamını tüm dünya, tüm dost ve düşman güçler bilmektedir. Önder Apo’nun İmralı soykırım zindanındaki emsalsiz direnişi ve çığır açan fikirleri, tüm insanlığa mal olmuştur. Düşman, bu gerçeğin farkına vardığı için baskısını sürdürüyor.

Tecride karşı gençliğin topyekun alanlarda olması, bütün sokaklarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü haykırması gerekmektedir.

'Genç başladık, genç başaracağız’ şiarıyla devrimin genç yüreklerin işi olduğunu ortaya koyan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, gençliğin öncülüğünü en stratejik hamlelerden biri olarak geliştirmeyi esas almıştır. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan bize bu görev ve sorumluluğu yüklemişse, o halde bizler de son günlerde başlattığımız direniş hamlesini her geçen gün yükseltmeli, sonuç alana kadar sokakta olmalıyız.

Avrupa’da yaşayan bütün demokratik kamuoyu, devrimci, sol-sosyalist, enternasyonalist ve Kurdistan gençliğini "Örgütlü Gençlikle Önderliğin Özgürlüğüne" şiarı ile 3 Eylül’de Almanya’nın Dortmund kentinde gerçekleştireceğimiz konferansımıza katılmaya çağırıyoruz.”