GÖRÜNTÜLÜ

33 Düş Yolcusu Berlin’de anıldı

Pirsûs’ta şehit düşen 33 SDGF’li genç Berlin’de yürüyüşle anılırken, “Kobanê’yi yeniden inşa etmek için yola çıktıkları umut sönmedi” denilerek, devrimci mücadeleyi büyütme sözü verildi.

Riha'nın Pirsûs ilçesinde 20 Temmuz 2015 tarihinde devlet destekli DAİŞ barbar çeteleri tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda katledilen 33 Düş Yolcusu, Almanya’nın Berlin kentinde anıldı, katiller yürüyüş ile protesto edildi.


Young Struggle’ın organize ettiği yürüyüşe Kurdistanlılar, Türkiyeliler ve enternasyonaller katılım sağladı.

TekoJIN ve TCŞ aktivistleri, Dest Dan Kadın Meclisi, Nav-Berlin üyelerinin katılım sağladığı yürüyüş açıklamalar ile devam etti.

Açıklamada şunlar belirtildi: “DAİŞ’in düzenlediği bir saldırıda 33 genç, 33 devrimci hayattan koparıldı, saflarımızdan koparıldı. Bu saldırıda yüzlerce kişi yaralandı. Bütün meseleyi bir bütün olarak ele almalıyız. Kobanê’de devrimci savunma güçleri 130 günden fazla IŞİD’e karşı direndi. 26 Ocak 2015’te Kobanê özgürleştirildi. IŞİD başarılı bir şekilde geri püskürtüldü. Kobanê enkaz halindeydi. Evler oturulamaz durumda, altyapı neredeyse tamamen yok edilmişti. Bunun üzerine Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) tüm devrimcileri, tüm ilerici insanları ve gençleri Kobanê’nin inşası için çağırdı. ‘Kobane’yi birlikte savunduğumuz gibi birlikte yeniden inşa edeceğiz’ dediler. Bu kampanya kapsamında yüzlerce genç bir araya geldi ve birlikte yola çıktı. Oradaki çocuklara ve insanlara her türlü desteği vermek istediler ve ülke genelinde yolculuk yaptılar. Suruç son durak olacaktı. Ardından sınırı geçerek Kobanê’ye gideceklerdi. Ancak Suruç’ta durduruldular, Kobanê’ye gitmelerine izin verilmedi. Grup bunu kabul etmedi ve bu nedenle Suruç’ta bir basın toplantısı düzenlediler. Bu basın toplantısında bir IŞİD intihar bombacısı kendini havaya uçurdu ve 33 yoldaşımız hayattan koparıldı. 33 yoldaş tam dokuz yıl önce bugün şehit oldu. Bugün Uğur Özkan, Kasım Deprem, Polen Ünlü, Hatice Ezgi Sadet, Cemil Yıldız, Çağdaş Aydın, Nazlı Akyürek, Fikriye Ece Dinç, Mücahit Erol, Murat Yurtgül, Emrullah Akhamur, İsmet Şeker, Okan Pirinç, Nartan Kılıç, Ferdane Kılıç, Serhat Devrim, Met Ali Barutçu, Erdal Bozkurt, Süleyman Aksu, Koray Çapoğlu, Cebrail Günebakan, Veysel Özdemir, Nazegül Boyraz, Alper Sapan, Alican Vural, Osman Çiçek, Vatan Budak, Dilek Bozkurt, Büşra Mete, Yunus Emre Şen, Aydan Ezgi Şalcı, Mehmet Ali Varol, Mert Cömert’i anıyoruz. Bugün burada hepimiz, hiçbir şeyi unutmadığımızı söylemek için buradayız. Dokuz yıl önce gençlere, bir gençlik örgütüne karşı yapılan katliamı unutmadık. Yoldaşlarımızın boşuna düşmediğini söylüyoruz. Kobanê’yi yeniden inşa etmek için yola çıktıkları umut sönmedi.

Faşist Erdoğan’ın durumu nettir. Ancak kendisi gönüllü olarak gitmek istemiyor. Hâlâ devrimcileri, örneğin HDP üyelerini, hapse atmaya devam ediyor. Kobanê davasında da açıkça görüldüğü gibi birçok hükümlüye 40 yılı aşkın hapis cezaları verildi. Tam da bu anlarda sesimizi daha da yükseltmeli ve Türkiye’deki tüm siyasi tutuklularla dayanışma göstermeliyiz. Faşist Erdoğan gitsin! Devrimcilerle işbirliği yapma imkanımız hâlâ var. Türkiye’nin Kobanê’ye yaptığı insansız hava aracı saldırılarına rağmen – Gazze, Kiev veya başka bir yerde olsun – tıbbi tesislere saldırmak dünya çapında yasaktır, ancak şu anda Kobanê’de olan tam da budur. Bu nedenle, Kobanê’deki kliniği uluslararası desteğimizle işletmeye devam edebildiğimiz için çok gururluyuz. Bu nedenle uluslararası dayanışmaya bir selam. Yaşasın Kürt özgürlük mücadelesi."