Êzidî Toplumu Koordinasyonu'ndan Rojava için acil çağrı

Avrupa Êzidî Toplumu Koordinasyonu, "Rojava'nın yeniden inşası için seferberlik ruhuyla yardım etmeye çağırıyoruz" dedi.

Avrupa Êzidî Toplumu Koordinasyonu (Koordînasyona Civaka Êzidî ya li Ewropayê) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "DAİŞ gibi insanlık düşmanı bir örgütü yenerek, demokratik, çoğulcu, hoşgörüye dayalı, adil ve özgürlükçü bir toplum modeli hayata geçiren Rojava halkına karşı, DAİŞ'in ideolojik ve politik ikiz kardeşi olan Erdoğan iktidarı, büsbütün imha amaçlı yeniden saldırıya geçmiştir. Kendi krizini ve terör politikasını kamufle etmek için Rojava halkının temel ihtiyaçlarının karşılandığı altyapı tesisleri başta olmak üzere diğer sivil toplum kuruluşlarına dönük havadan ve karadan aralıksız bombalar yağdırılmaktadır" denildi.

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"İnsanlık suçu niteliği taşıyan bu saldırıları şiddetle kınıyor ve Rojava‘da acıların bir nebze de olsa sarılması için Heyva Sor a Kurdistan tarafından açılan yardım kampanyasına destegimizi açıklıyoruz. Halkımızı ve dostlarımızı, Ortadoğu’nun demokrasi ve özgürlük adası olan Rojava'nın yeniden inşası için seferberlik ruhuyla yardım etmeye çağırıyoruz."