İki büyük komutan için Hamburg’da anma

Özgürlük Hareketi’nin öncülerinden Raperîn Amed  ve Fazıl Botan için Hamburg’da anma etkinliği düzenlendi.

17 Haziran 2022’de şehit düşen Kürt Kadın Hareketi’nin öncülerinden ve KONGRA-GEL Yürütme Konseyi Üyesi Raperîn Amed (Delal Azizoğlu) ile Kürdistan özgürlük mücadelesinin efsanevi komutanlarından Fazıl Botan (Ahmet Şeker), Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen etkinlikle anıldı. 

Harburg semtinde bulunan bir salonda düzenlenen anma, Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına saygı duruşu ile başladı. 

Hamburg Şehit Aileleri tarafından düzenlenen etkinlikte Raperîn Amed’in kuzeni Münevver Azizoğlu, Delal Amed şahsında Kurdistan şehitlerini bir kez daha saygı ve minnetle andıklarını söyledi. “Raperîn heval çocukluğumuzun ve gençliğimizin efsanevi devrimcisiydi diyen Münnever Azizoğlu, kendisiyle gurur duyduklarını söyledi.     

Avrupa Kadın Hareketi temsilcisi Zeynep Dersim ise, Fazıl ve Raperîn ile aynı patikalarda, aynı hayalleri paylaştıklarını belirterek yarım kalan ideallerinin takipçisi olacaklarını söyledi. Her şeyin bir bedeli olduğu gibi özgürlüğün de bir bedeli olduğunu söyleyen Dersim, “Yoldaşlarımız hiçbir kaygı ve tereddüde düşmeden bu uğurda canlarını verdiler” dedi.

Diyarbakır zindanlarındaki direnişin önderlerinden Mehmet Hayri Durmuş’un kız kardeşi Ayten Durmuş da, şehitlere bağlılığın onların mücadelesinden geçtiğini belirterek, şehadetler ne kadar acı verici olsa da onurunun da o kadar büyük olduğunu söyledi.

Anma etkinliği Raperîn Amed’in yaşamından kesitlerin sunulduğu sinevizyon gösterimi ile sona erdi.