GÖRÜNTÜLÜ

İmralı işkence sistemi Köln’de protesto edildi

Tecrit, işkence ve soykırım sistemiyle yönetilen İmralı’da tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yeni 3 aylık disiplin cezasının verilmesi Köln’de yapılan açıklama ile protesto edildi.

Tecrit, işkence ve soykırım sistemiyle yönetilen İmralı’da 4 yıldır kendisinden hiçbir haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a 3 aylık yeni verilen aile görüş yasağı Almanya’nın Köln kentinde yapılan kitlesel basın açıklaması ile protesto edildi.

FED-MED tarafından organize edilen basın açıklaması tarihi Dom Kilisesi önünde yapıldı. Açıklamaya, FED-MED çatısı altında kurulan NRW’de bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezleri de destek verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin açıldığı basın açıklamasında sık sık “Bijî Serok Apo” sloganları atılırken, Abdullah Öcalan’ın durumu hakkında hazırlanan Almanca bildiriler dağıtıldı.

Daha sonra basın bildirisi Almanca dilinde okundu. Kitle Türk devletinin KDP ile ortaklaşa yürüttüğü savaş politikasını protesto eden sloganlar atarak dağıldı.