İmralı tecridi Kıbrıs basınının gündeminde

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Loukas Fourlas, İmralı tecridini gündeme taşıdı. Tecrit Kıbrıs basınında da manşetlerde.

İMRALI TECRİDİ

Kıbrıs’ta Alpha News TV ve Alpha News gazetesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen tecrit ve mutlak iletişimsizlik halini manşete taşıdı.

Kıbrıslı Rum Gazeteci Elina Stamatiou tarafından hazırlanan haberde, Kıbrıslı Avrupa Parlamentosu Milletvekili Loukas Fourlas’ın Avrupa Parlamentosu'na Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile ilgili sunduğu soruya dikkat çekildi.

 

Loukas Furlas, Türkiye’yi Avrupa ilke ve değerlerine uygun hale getirmek için hangi adımların atıldığını belirtti.

Fourlas, “Ortaçağ’dan kalma bir ülke Avrupa’nın kapısını çalıyor” diyerek, “Türkiye’nin AB’ye katılım konusundaki somut kararlılığını gösterecek” herhangi bir eylemin, en azından herhangi bir çabanın bulunmadığına vurgu yaptı. Fourlas, "Yıllardır Avrupa’yı bunun tersine ikna etmek için her yolu denemektedir” diye ekledi.

Türk siyasetinin gidişatına değinen Fourlas, bu ülkenin “insan hak ve özgürlüklerini koruma ve kollama konusunda hiçbir gelişme göstermediğini”, “gazetecilik ve adalet alanındaki koşulların içler acısı olduğunu” belirtti.

Loukas Fourlas, “Birliğe üye olmak isteyen bir ülke, yalnızca Avrupa ilke ve değerlerine saygı göstermemekle kalmıyor, aslında onları küçümsüyor” diyerek, şunları belirtti: "Ankara’nın otoriter rejimi muhalifleri ve ailelerini ağır şekilde cezalandırıyor. Bir bakıma Ortaçağ’ı anımsatıyor.

Furlas, gözaltı koşullarının içler acısı olduğunu ve gazetecilerin hedefte olduğunu kaydetti.

Loukas Fourlas , Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan ve diğer tutsakların yıllardır aileleri ve avukatlarıyla iletişim kuramadığını, akıbetlerinin bilinmediğini vurguladı.
Avrupa Komisyonu’na hitap eden Avrupa Parlamentosu Üyesi Loukas Fourlas, Türkiye’yi Avrupa ilkelerine, değerlerine ve cezaevi koşullarıyla ilgili kurallara uygun hale getirmek için ne gibi adımlar atıldığını sordu.