GÖRÜNTÜLÜ

'İmralı tecridine karşı tüm eylemleri aşacak bir seferberlik sürecindeyiz'

Paris ve Bordeaux’taki Kurdistanlılar, İmralı tecridine karşı 20 Temmuz’dan itibaren düzenlenecek tüm eylemlere seferberlik ruhuyla katılmaya çağırdı.

Fransa'nın başkenti Paris'in Villiers le Bel banliyösünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması için kendisiyle yapılmak istenen pazarlıklara tepki göstermek ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylem düzenlendi.

Villiers Le Bel Demokratik Halk Meclisi öncülüğünde düzenlenen mitingde, “Önder Apo 26 yıldır İmralı Ada hapishanesinde tecrit ve izolasyon işkence sisteminde tutulmaktadır. Son 40 aydır kendisinden haber alınamamaktadır. Son dönemde Erdoğan'a yakın görevliler kendisi ile görüşme gerçekleştirmiş, aile ve avukat görüşlerinin sağlanması için pazarlıklar yapılmıştır. Önder Apo'nun özgürlüğü bizler için hiçbir şekilde pazarlık konusu yapılamaz. Önder Apo, Kürt halkının kırmızı çizgisidir. Bizler Kürt halkı olarak bu gayri ahlaki, gayri hukuki yaklaşımı kabul etmiyoruz. Başta Villiers Le Bel'de bulunan halkımız olmak üzere Fransa ve bir bütün Avrupa'nın tamamında yaşayan halkımızı 20 Temmuz Cumartesi gününden itibaren yapılacak tüm eylemlere seferberlik ruhu ile katılım çağrısı yapıyoruz" denildi.

BORDEAUX

Fransa'nın Bordeaux kentinde Bordeaux Demokratik Halk Meclisi öncülüğünde eylem düzenlendi.

İmralı'da insanlık dışı tecridin sürdüğüne dikkat çekilen eylemde, "Kürt halkı ve dünya halklarının Önder Apo'yu unutup, tecridi kabullenmesi istenmektedir. Kaygılarımız en üst seviyededir. Kürt halkı olarak sabrımız kalmamıştır. Artık bu tecridin ve işkencenin son bulmasını istiyoruz" denildi.

CPT ve Avrupa Konseyi'nin sesssizliğine de tepki gösterilen eylemde, şu mesajlar verildi:

"İmralı'da işlenen insanlık suçuna karşı bugüne kadar sürdürülen eylemleri katbekat aşan bir seferberlik sürecine girmiş durumdayız. Tüm halkımızı Kurdistan'ı ihanet ve işbirlikçi güçlerle işgal ve ilhak etmek isteyen soykırımcı Türk devletine karşı kesin bir sonuç alıncaya kadar en etkili eylemlerle alanlara çıkarak Önder Apo'yu sahiplenlemeye çağırıyoruz."