İngiltere Dışişleri Bakanlığı önünde ‘tecrit’ protestosu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit İngiltere Dışişleri Bakanlığı önünde protesto edildi. Bakanlık yetkilileriyle Abdullah Öcalan üzerindeki hukuksuzluk ve Ortadoğu barışındaki rolü üzerine görüşme gerçekleştirildi.

Londra Kürt Halk Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla İngiltere Dışişleri Bakanlığı önünde protesto gösterisi düzenledi. Britanya Devrimci Gençlik Hareketi TCŞ ve Jiyan Kadın Meclisi üyelerinin de katıldığı eylemde İmralı tecridini protesto eden pankart ve dövizler taşındı.

Sık sık “Abdullah Öcalan’a özgürlük Kurdistan’a statü”, “Bijî Serok Apo” sloganlarının atıldığı eylemde Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Aso Kamali bir konuşma yaptı.

Türk devleti ve faşist AKP rejiminin Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi ağır bir şekilde sürdürdüğüne dikkat çeken Kamali, tecrit ile birlikte Türk devleti ve Erdoğan rejiminin Ortadoğu’yu kan gölüne çevirdiğini dile getirdi.

Kamali, Abdullah Öcalan’a ulaşan tehdit mektupları ve kendisinden 2 yıldır haber alınamamasının gayri ahlaki olduğu kadar başta Kürt halkı olmak üzere tüm Ortadoğu halklarında öfkeye neden olduğunu ifade etti. Türk faşist rejiminin Abdullah Öcalan’ın barışçıl fikirlerinden korktuğunu dile getiren Kamali, uluslararası güçlerin Türk devletinin bu savaş politikalarına karşı tutum almaya çağırdı.

Dışişleri Bakanlığı önünde kitlenin eylemi sürerken Aso Kamali ve Londra Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Türkan Budak, Bakanlık’tan bir yetkili ile görüşme gerçekleştirdi. Bakanlık yetkilisi, daha önce Abdullah Öcalan üzerindeki hukuksuzluk ve Ortadoğu barışındaki rolü üzerine sunulan dosyayı incelediklerini ve Kürtlerin kaygılarının farkında olduklarını ifade etti. Yetkili, yapacakları bir dizi görüşme ve araştırmadan sonra Kürt Halk Meclisi’ne bilgilendirmede bulunacaklarını söyledi. Kamali ve Budak da İngiltere’nin Türk devletine bu insanlık suçlarına ve savaş politikalarına ortak olmaması gerektiğinin altını çizdi.

Görüşmenin ardından eylem, alkış ve sloganlar ile sona erdi.