GÖRÜNTÜLÜ

İrade gaspına karşı Stuttgart’ta direniş çağrısı

Stuttgart’ta Demokratik Güç Birliği bileşenleri, AKP-MHP rejiminin Kürtlerin iradesini yok saydığını belirterek, direniş çağrısında bulundu.

COLEMÊRG BELEDİYESİ'NE EL KONULMASI

Colemêrg halkının iradesinin AKP-MHP tarafından gasp edilmesi, Almanya’nın Stuttgart kentinde düzenlenen mitingle protesto edildi.

Kurdistanlı ve dostları, Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) ve Stuttgart Demokratik Toplum Kürt Toplum Merkezi (DKTM) öncülüğünde Wilhelmsplatz’da bir araya geldi.

Mitingde birer konuşma yapan DKTM Eşbaşkanları Mesut Aram Dağhan ve Pervîn Azadî, AKP- MHP rejiminin Kürtlerin iradesini yok saydığını belirterek, gaspa karşı direniş çağrısı yaptı. AKP iktidarının ülkeyi  kaos ve krize sürüklediğine dikkat çeken eşbaşkanlar, uluslararası güçlere de Erdoğan rejiminin Kürt halkına yönelik topyekun saldırılara karşı sessiz kalmaması çağrısında bulundu.

Eylemde ADGB’nin hazırladığı bildiri de okundu. Açıklamada, faşist AKP-MHP rejiminin demokratik normları hiçe sayarak Colemêrg Belediyesi’ne düzenlediği işgal hareketi ile halkın iradesini çiğnemeye devam ettiğine işaret edildi.

Devamla, “Kürt Özgürlük Hareketine ve sosyalist, demokratik-devrimci muhalefete karşı, egemen sınıfların farklı kliklerinin kendi aralarındaki çatışmalarını, yapılan kapalı kapılar ardındaki görüşmeler sonucu ilan ettikleri “normalleşme” söylemi sonrasında saldırılarını yoğunlaştırarak, aynı zamanda gelecek kapsamlı saldırıların sinyalini de veriyor. Örneğin, Rojava’daki yerel yönetim seçimlerinin yapılmasını istemediğini, buna engel olacağını bizzat AKP’li Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tehditkâr bir dille ilan etmesi, kapsamlı saldırılara işaret ediyor” denildi.

Kürt halkının iradesine yapılan saldırıyı kınadıkları belirtilen ADGB açıklamasında, devamla şu ifadeler kullanıldı: “Saldırıların püskürtülmesi için  demokrasiden yana olan ve bunun için mücadele eden bütün kurum ve kuruluşları tavır almaya çağırıyoruz.”