GÖRÜNTÜLÜ

İran devleti Duisburg'da protesto edildi

Duisburg'da İran devletinin idam kararlarının protesto edildiği eylemde "Jin Jiyan Azadî şiarını yükseltelim, idamları durduralım" mesajı verildi.

ŞERÎFE MUHAMMED VE PEXŞAN EZÎZÎ İÇİN EYLEM

İdama Hayır, Özgür Yaşama Evet Kampanyası çerçevesinde Duisburg Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi tarafından miting düzenlendi.

Mitingde İran devletinin Şerîfe Mohammed ve Pexşan Ezîzî hakkındaki idam kararları protesto edildi.

Mitingde Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi ve PJAK adına yapılan konuşmalarda, "İran devleti, Jîna Emînî’nin katledilmesiyle başlayan halk ayaklanmasının direniş ruhunu yok etmek, toplumu korkuyla yöneterek teslim almak için tüm İran ve Rojhilat toplumuna dönük baskılarını arttırıyor. Jîna Emînî ayaklanmasına katılan işçi, emekçi, kadınlardan intikam almak için, baskı ve zulmünü artırıyor. İran İslam Cumhuriyeti, devlet onaylı infazlar ve organize cinayetler de dahil olmak üzere çeşitli baskı teknikleri kullanmaktadır. Yaptırımlı infazlar ve örgütlü cinayetler" denildi.

Açıklamalarda şu mesajlar da verildi:

"Özgür yaşam için, tüm kurum ve kuruluşları tutarlı bir şekilde birlikte çalışmaya ve birleşik mücadeleye çağırıyoruz. Jin Jiyan Azadî şiarını yükseltelim, idamları durduralım. Amacımız tüm siyasi tutsakların serbest bırakılmasını sağlamak ve idam cezasına karşı yaygın bir mücadele yaratmak."