GÖRÜNTÜLÜ

İşgal saldırıları Dortmund'da protesto edildi

Türk devletinin KDP ortaklığı ile gerçekleştirdiği işgal saldırıları Dortmund kentinde düzenlenen eylemle protesto edildi.

İŞGAL SALDIRILARI KINANDI

 Almanya'nın Dortmund kentinde KOMAW'ın çağrısı üzerine, Dortmund, Essen ve Duisburg kentinde yaşayan Kurdistanlılar ve dostları Dortmund Merkez Tren garı önünde saat 17.00 de bir araya geldi.  Medya Savunma Alanları başta olmak üzere işgal saldırıları ve Barzani ailesinin ihaneti gerçekleştirilen eylemle protesto edildi.

Kurdistan özgürlük şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından KOMAW adına bir koşuşma yapıldı.

Konuşmada, Türk devleti KDP'nin desteğiyle Kürt halkına karşı katliamlar yapıyor. Türk devleti yüz yılı aşkın bir süredir soykırım politikasını sürdürmektedir.

Soykırımcı faşist AKP-MHP hükümeti zayıf konumdaki Irak devletinin onayı ve KDP'nin desteğini alarak saldırılarını artırmıştır. Bu işgal saldırılarına kontraları ve DAİŞ çetelerini de dahil etmiştir. Türk devleti Batılı  ülkelerden de soykırım politikalarına destek almıştır.

KOMAW olarak, Almanya başta olmak üzere uluslararası güçleri katliamları durdurmaya, askeri, siyasi ve ekonomik yardımları durdurmaya, ambargo uygulamaya çağırıyoruz" dedi.

Türk devletinin kimyasal silah ve yasaklı patlayıcılarda kullandığını belirten KOMAW, geç olmadan herkesi harekete geçmeye çağırdı.

Eylem, "Bijî Berxwedana Gerîla” “Bimre Xiyanet” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.